Μοιραία η Αγγλία στο μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Μουντιάλ!

Έρευνα από την εταιρεία αθλητικών στοιχείων, Gracenote, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ήττα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας από τις ΗΠΑ, το 1950, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη που κατεγράφη ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου!  



Μοιραία η Αγγλία στο μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Μουντιάλ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Gracenote, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ είχε μόλις 9,5% πιθανότητες επιτυχίας απέναντι στα «τρία λιοντάρια», πράγμα που αυτομάτως καθιστά τη νίκη της Αμερικής, το μεγαλύτερο σοκ που σημειώθηκε ποτέ στο Μουντιάλ!

Ένας ταχυδρόμος, ένας εργάτης εργοστασίου, ένας υπεύθυνος... κηδειών και αρκετοί άλλοι που ασφαλώς η μοναδική σχέση που είχαν με το ποδόσφαιρο ήταν από χόμπι, συνέθεταν την ομάδα των ΗΠΑ σ’ εκείνη τη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Η Αγγλία υπέστη ήττα με σκορ 1-0 και αυτή, κατέκτησε την πρώτη θέση στο top-5 των εκπλήξεων στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή.

Στο δεύτερο «σκαλί» βρίσκεται η ήττα (1-0) της Ισπανίας από την Ελβετία το 2010, με τους νικητές εκείνου του αγώνα να έχουν 10,3% πιθανότητες θετικού αποτελέσματος, για να συμπληρώσει την τριάδα η νίκη (2-1) της Αλγερίας επί της Δυτικής Γερμανίας το 1982 (13,1% πιθανότητες για τους Αφρικανούς).

Στην 4η θέση το 2-0 της Γκάνας επί της Τσεχίας το 2006 και το top-5 ολοκληρώνει το 2-1 του περίφημου... Μαρακανάσο, με την επική νίκη (2-1) της Ουρουγουάης επί της Βραζιλίας, το 1950, στον μεγάλο τελικό...

Κώστας Ζάλιαρης