Ο λόγος που ο Γκουντογκάν αποδοκιμάστηκε από τους Γερμανούς

Τις αποδοκιμασίες των Γερμανών που βρέθηκαν στο Λεβερκούζεν για τη φιλική αναμέτρηση των «πάντσερ» με τη Σαουδική Αραβία δέχτηκε ο Ιλκάι Γκουντογκάν.



Ο λόγος που ο Γκουντογκάν αποδοκιμάστηκε από τους Γερμανούς

Ο Τούρκος άσος της Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. διεθνής με τη Γερμανία) αντικατέστησε στο 57ο λεπτό της συνάντησης τον Μάρκο Ρόις και έγινε αποδέκτης έντονης γιούχας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την προ μηνός επίσκεψη του διεθνούς άσου στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εν λόγω meeting, παρών ήταν βέβαια και o επίσης διεθνής με την Εθνική Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ. Η αιτία όμως που βρέθηκε μονάχα ο Γκουντογκάν στο στόχαστρο ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον ισχυρό άντρα της Τουρκίας, δεν απέφυγε να τον αποκαλέσει «πρόεδρέ μου»…

Η συγκεκριμένη προσφώνηση ενόχλησε το γερμανικό κοινό, το οποίο είναι δεκτικό στο γεγονός ότι η «Nationalmannschaft» διατηρεί πάντοτε ανοιχτή την πόρτα σε ποδοσφαιριστές διαφορετικών εθνικοτήτων αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως έλλειψη σεβασμού προς το Έθνος που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά.

Η στιγμή των αποδοκιμασιών

Ιωάννης Τζιουμακλής