Έδειξε σοβαρή πριν… αρχίσουν τα σοβαρά

Με σκορ 2-0 υπέταξε η Εθνική Αγγλίας την Κόστα Ρίκα στο «Έλαν Ρόουντ» για το τελευταίο φιλικό τεστ πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Τυνησία (18/6). Μάρκους Ράσφορντ (13’) και Ντάνι Γουέλμπεκ (79’) τα τέρματα των «λιονταριών».



Έδειξε σοβαρή πριν… αρχίσουν τα σοβαρά

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο αν και κατάφεραν να σημειώσουν την πρώτη αξιόλογη φάση στο 8ο μόλις λεπτό, με την κεφαλιά του Τζόουνς να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας.

Στο 13’ πάντως ο Ράσφορντ πέτυχε γκολ που αν σημειωνόταν στη Ρωσία θα έβαζε… υποψηφιότητες. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και χωρίς να το πολυσκεφτεί σούταρε ανοίγοντας με θεαματικό τρόπο το σκορ! Στο 20’ ο Νάβας πρόλαβε με έξοδο το πλασέ του Βάρντι ενώ επτά λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά των Κοσταρικανών να σημειώσουν την πρώτη του στιγμή στο παιχνίδι. Το σουτ του Βενέγκας βρήκε ωστόσο τον Μπάτλαντ σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο μέρος τα «λιοντάρια» απείλησαν για πρώτη φορά στο 57ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Μαγκουάιρ σταμάτησε στο πόδι του Οβιέδο πριν καταλήξει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Το 2-0 γράφτηκε ωστόσο στο 76ο λεπτό! Ο Άλι βρήκε με υπέροχη μεταβίβαση τον νεοεισελθόντα Γουέλμπεκ και ο άσος της Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Οι συνθέσεις

Αγγλία: Μπάτλαντ (65’ Πόουπ), Στόουνς (65’ Κέιχιλ), Μαγκουάιρ, Τζόουνς, Ρόουζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (64’ Τρίπιερ), Χέντερσον (64’ Ντέλε Άλι), Ντελφ, Λόφτους-Τσικ (79’ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ, Βάρντι (61’ Γουέλμπεκ)

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γουόστον Μάνλεϊ, Γκοζάλες, Κάλβο, Γκαμπόα (72’ Σμιθ), Οβιέδο (61’ Ματαρίτα), Πέρεζ (69’ Τεγιέδα), Μπόργκες, Βενέγκας (60’ Μπολάνος), Κάμπελ, Ουρένα

Ιωάννης Τζιουμακλής