Τζέραρντ VS Λάμπαρντ..Vol. 2

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως δύο από τους καλύτερους μέσους στη γενιά τους. Αγωνίστηκαν μαζί για 73 παιχνίδια με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας πριν αποχωρήσουν το καλοκαίρι του 2014. Παρόμοιο στιλ παιχνιδιού με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και δυναμική στο χώρο της μεσαίας γραμμής.  



Τζέραρντ VS Λάμπαρντ..Vol. 2

Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ αποτελούν το αιώνιο δίλλημα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πλέον, αυτό ανανεώνεται και μεταφέρεται από τον αγωνιστικό χώρο στους πάγκους,μιας και οι δύο τους ταυτόχρονα αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση στη καριέρα τους.Αυτή του προπονητή.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ ανέλαβε τα ηνία της Ρέιντζερς,έχοντας ως σκοπό να την επαναφέρει στις δόξες του παρελθόντος,ενώ από την άλλη ο πρώην άσος της Τσέλσι συμφώνησε με τη Ντέρμπι με την ελπίδα επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από έντεκα χρόνια.

Ξεκίνημα με Ευρώπη

Ήταν ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή όταν αποχώρησε ο Γκρέιαμ Μέρτι από την τεχνική ηγεσία.Έτσι,στις 4 Μαϊου ξεκίνησε και επίσημα η εποχή Τζέραρντ στη Ρέιντζερς. Το έργο που έχει μπροστά του είναι δύσκολο,αφού η Σέλτικ του πρώην προπονητή του στη Λίβερπουλ,Μπρένταν Ρότζερς, οδεύει προς 8ο συνεχόμενο τίτλο.Αλλά πρώτα απ΄όλα προέχουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των 'διαμαρτυρόμενων',οι οποίες ξεκινούν από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.Ο περσινός πρόωρος αποκλεισμός από την Προγκρές του Λουξεμβούργου ελπίζουν στη Γλασκώβη να έχει γίνει μάθημα,έτσι ώστε ένα καλό ξεκίνημα να βοηθήσει τον Τζέραρντ στη νέα του προσπάθεια.H παρουσία του στον πάγκο εμπνέει σεβασμό και την αίσθηση μιας ηγετικής φυσιογνωμίας,έχοντας αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.Είναι κάτι που έχει λείψει από τη Ρέιντζερς τα τελευταία χρόνια.Στο στόχαστρο του για τη μεταγραφική ενίσχυση φαίνεται πως είναι η πρώην ομάδα του με τους Λέιβα,Σκρτελ και Σολάνκε να βρίσκονται στα υπόψην.Οι οπαδοί τον αποθέωσαν στην υποδοχή,ενώ ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος και ανυπόμονος.Μένει να δούμε αν οι Σκωτσέζοι δικαιωθούν με την επιλογή του Τζέραρντ.

Με το βλέμμα στην επιστροφή

Φέτος η Ντέρμπι έφτασε μέχρι τα πλέι οφ ανόδου στην Τσάμπιονσιπ,ωστόσο στα ημιτελικά αποκλείστηκε από τη Φούλαμ.Ο Γκάρι Ρόουετ αποχώρησε για τη Στόουκ,με τον Φρανκ Λάμπαρντ να είναι εκείνος που αναλαμβάνει την προσπάθεια επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη σεζόν 2007-08.O ίδιος δήλωσε πως έχει εργαστεί με σπουδαίους προπονητές και ότι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας έδωσε το μήνυμα της ανόδου στους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντέρμπι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην... ποδοσφαιρική καριέρα του άλλοτε άσου της Τσέλσι, καθώς απέναντί της (όπως και στην Άστον Βίλα) πέτυχε τα περισσότερα γκολ (σε έναν αγώνα) σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου 2008 η Τσέλσι νίκησε 6-1 την Ντέρμπι, με τον Λάμπαρντ να σημειώνει σ' εκείνο το ματς τέσσερα γκολ, ενώ έδωσε και μία ασίστ!Ο 39χρονος μπορεί να αποτελεί μία επιλογή-ρίσκο λόγω της προπονητικής απειρίας του,ωστόσο φαίνεται έτοιμος για δουλειά έτσι ώστε τα 'κριάρια' να βρεθούν ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

Το μόνιμο ερώτημα λοιπόν,ανάμεσα σε Τζέραρντ ή Λάμπαρντ λαμβάνει νέα μορφή,καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όχι στο ποιος κάνει καλύτερη δουλειά στο γήπεδο,αλλά στο ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής.Ο χρόνος θα δείξει..

Ιωσήφ Σηφάκης