Από την πίκρα του υποβιβασμού, στη χαρά του Μουντιάλ

Πριν από μόλις ένα μήνα ο Τζακ Μπάτλαντ αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο του Μπριτάνια με δάκρυα στα μάτια γνωρίζοντας πως υπήρξε κομμάτι μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία του συλλόγου. Λίγες μέρες μετά επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για τη Ρωσία ακολουθώντας την αποστολή της εθνικής για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης και σύντομα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελο υπερασπιζόμενος τα καρέ της εθνικής του ομάδας. Αυτή τη διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο δεν την έκανε μόνο ο Μπάτλαντ αλλά και άλλοι 29 παίκτες που βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε.  



Από την πίκρα του υποβιβασμού, στη χαρά του Μουντιάλ

ΑΓΓΛΙΑ

1. Τζακ Μπάτλαντ (25, Στόουκ Σίτι)

Η μοίρα κάτι χρωστάει στον Άγγλο κίπερ ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 μετά από μια φοβερή σεζόν τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Στόουκ (τερμάτισε 9η στο πρωτάθλημα και έφτασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ) είδε τα όνειρα του για συμμετοχή στο Euro εκείνης της χρονιάς να γκρεμίζονται όταν έσπασε τον αστράγαλο του κατά τη διάρκεια φιλικού με την Γερμανία. Φέτος με την Στόουκ να υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ο Μπάτλαντ θα δώσει το παρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη προερχόμενος μάλιστα από την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του με 36 συμμετοχές και το κυριότερο κανένα τραυματισμό. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο βασικός γκολκίπερ των «λιονταριών» στη Ρωσία και ελπίζει με τις εμφανίσεις του να «κερδίσει» μια καλή μεταγραφή καθώς έχει δηλώσει δυσαρεστημένος με την διοίκηση των «πότερς».

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

2. Αχμέτ Χεγκάζι (27, Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον)

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός έκανε το μεγάλο βήμα πέρσι το καλοκαίρι και πήγε ως δανεικός στην Γουέστ Μπρομ μετά από μια διετία στην Αλ Αχλί. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις αναγκάζοντας τη διοίκηση των «μπάγκιζ» να ενεργοποιήσει τον Δεκέμβριο την οψιόν αγοράς και να τον κάνει δικό της έναντι 5 εκατ. ευρώ. Ο Χεγκάζι δικαίωσε μεν αυτή την κίνηση παίζοντας βασικός και στα 38

ματς του πρωταθλήματος (σκόραρε και 2 τέρματα) ωστόσο η ομάδα δεν απέφυγε τον υποβιβασμό τερματίζοντας τελευταία με 31 βαθμούς.

3. Αλί Γκαμπρ (29, Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον )

Εκτός από τον Χεγκάζι η Γουέστ Μπρομ απέκτησε με μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο άλλον έναν Αιγύπτιο κεντρικό αμυντικό, αυτή τη φορά από την Ζάμαλεκ, με την ελπίδα να αποδειχθεί χρήσιμος. Ο Αλί Γκαμπρ όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα της ομάδας και όπως όλα δείχνουν η ρήτρα αγοράς των 2.5 εκ. ευρώ δεν θα ενεργοποιηθεί.

4. Ραμαντάν Σόμπι (21, Στόουκ Σίτι )

Η Στόουκ απέσπασε την υπογραφή του στις 25 Ιουλίου 2016 έναντι 5.7 εκ. ευρώ και ο τότε 19χρονος Αιγύπτιος εξτρέμ στην πρώτη του χρονιά στους «πότερς» πραγματοποίησε 17 εμφανίσεις κερδίζοντας την ανανέωση του συμβολαίου του στο τέλος της σεζόν για 5 χρόνια. Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 24 αγώνες χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας του που τερμάτισε προτελευταία με 33 βαθμούς.

ΔΑΝΙΑ

5. Μίκαελ Κρον-Ντέλι (34, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια)

Παίχτης με σημαντική καριέρα σε Μπρόντμπι, Σέλτικ και Σεβίλλη αποκτήθηκε πριν 6 μήνες από την Κορούνια προερχόμενος από μακρά αγωνιστική απραξία λόγω συνεχών τραυματισμών. Δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και αγωνίστηκε σε μόλις 2 παιχνίδια. Αγωνίζεται εδώ και 12 χρόνια με την εθνική έχοντας 57 συμμετοχές και 6 γκολ ενώ είχε πάρει μέρος και στο Euro του 2012. Εκεί μάλιστα είχε σκοράρει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στην μοναδική νίκη στο τουρνουά απέναντι στην Ολλανδία (1-0) και το γκολ της ισοφάρισης στην ήττα από την Γερμανία (1-2).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

6. Όλαφουρ Ίνγκι Σκούλασον (35, Καρντεμίρ Καραμπούκσπορ)

Το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την τότε νεοφώτιστη Καραμπούκσπορ στην προσπάθεια να προστεθεί εμπειρία στο ρόστερ. Την πρώτη χρονιά η ομάδα σώθηκε όμως φέτος δεν άντεξε και υποβιβάστηκε τελευταία με 12 βαθμούς. Ο Σκούλασον στα δύο χρόνια που έκατσε στο Καραμπούκ πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και είχε και 3 τέρματα. Έχει ήδη

συμφωνήσει με την ισλανδική Φιλκίρ Ρέϊκιαβικ στην οποία θα ενταχθεί από τα μέσα Ιουλίου.

ΝΙΓΗΡΙΑ

7. Ογκενεκάρο Οτεμπό (22, Λας Πάλμας )

Ανήκει στην Φεϊρένσε που σώθηκε τελευταία στιγμή στην Πορτογαλία αλλά από τον Ιανουάριο έπαιζε στην Λας Πάλμας ως δανεικός. Οι νησιώτες βρέθηκαν από νωρίς εκτός συναγωνισμού με τους υπόλοιπους και τερμάτισαν προτελευταίοι με 22 βαθμούς, 21 μακριά από τη «σωτηρία». Ο Οτεμπό έπαιξε σε 14 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει και στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Φεϊρένσε.

8. Σιμεόν Νουανκουό (26, Κροτόνε )

Κάτοικος Ιταλίας εδώ και δύο χρόνια, ο Νιγηριανός φορ έχει γράψει 45 συμμετοχές και 11 τέρματα κατά την παρουσία του στην ομάδα και παρότι πέρυσι γλίτωσε τον υποβιβασμό στο νήμα, φέτος δεν ήταν η χρονιά της. Υποβιβάστηκε, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια στη Serie B, τερματίζοντας 18η με 35 βαθμούς μαζί με τη Βερόνα και τη Μπενεβέντο. Ο Νουανκουό δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με την εθνική της χώρας του και αυτή είναι η πρώτη του κλήση σε αποστολή.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

9. Μπράϊαν Οβιέδο (28, Σάντερλαντ )

Για τον Κοσταρικανό φορ αυτό θα ήταν το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του όμως τον Ιανουάριο του 2014 φορώντας την φανέλα της Έβερτον, υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης και τέθηκε νοκ άουτ για 8 μήνες. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους της παρουσίας του στα «ζαχαρωτά», τα οποία και αποχαιρέτησε τον Ιανουάριο του 2017 για την «παραπαίουσα» Σάντερλαντ με την οποία υπέγραψε για 3 χρόνια. Το τέλος της σεζόν βρήκε τους «άγιους» να επιστρέφουν στην Τσάμπιονσιπ μετά από 10 χρόνια αλλά η κατρακύλα δεν είχε τελειώσει. Φέτος βίωσε δεύτερο συνεχόμενο υποβιβασμό αυτή τη φορά στην League One τερματίζοντας μάλιστα τελευταία. Ο Οβιέδο στον 1μιση χρόνο παρουσίας του στην ομάδα έπαιξε σε 44 ματς και σκόραρε 2 τέρματα.

10. Σέλσο Μπόρχες (30, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια )

O έμπειρος μέσος εντάχθηκε στην ομάδα της Γαλικίας τον Ιανουάριο του 2015 υπογράφοντας για 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης για 2 χρόνια. Πλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ομάδας εδώ και μια τριετία, έχοντας 97 συμμετοχές και 15 γκολ, σε τρεισήμισι σεζόν στην La Liga. Στη σεζόν που μόλις τελείωσε ο Μπόρχες έπαιξε σε 18 παιχνίδια και σημείωσε 3 τέρματα. Με την εθνική έχει 100 συμμετοχές και 21 γκολ και αυτό θα είναι το δεύτερο του Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2014 (είχε μάλιστα σκοράρει στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην εθνική μας ομάδα στη φάση των 16).

11. Γιέλτσιν Τεχέδα (26, Λωζάνη )

Προϊόν της «ποδοσφαιρομάνας» Ντεπορτίβο Σαπρίσα (όπως και οι Μπόρχες, Οβιέδο), έφυγε ως αρχηγός για την γαλλική Εβιάν το 2014 ωστόσο μετά από δύο «εφιαλτικά» χρόνια με ισάριθμους υποβιβασμούς, δοκίμασε την τύχη του στην Ελβετία υπογράφοντας το καλοκαίρι του 2016 με τη Λωζάνη. Η τύχη του βελτιώθηκε την πρώτη σεζόν εκεί, με την ομάδα να γλιτώνει τον υποβιβασμό τερματίζοντας προτελευταία όμως δεν κατάφερε το ίδιο και φέτος τερματίζοντας τελευταία με 30 βαθμούς. Ο Τεχέδα φέτος αγωνίστηκε σε 18 ματς και είχε και 1 τέρμα, χωρίς να θέλξει με την απόδοση του.

ΣΕΡΒΙΑ

12. Φίλιπ Κόστιτς (25, Αμβούργο )

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Αμβούργου, που το καλοκαίρι του 2016 δαπάνησε 14 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Στουτγκάρδη. Φέτος αγωνίστηκε σε 30 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Παρόλη την προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του, το Αμβούργο τερμάτισε στην 17η θέση και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με την Εθνική ομάδα μετράει 21 συμμετοχές και 2 γκολ και αυτό θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

ΕΛΒΕΤΙΑ

13. Φαμπιάν Σχαρ (26, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια )

Άλλος ένας παίχτης της υποβιβασμένης «Ντέπορ» που πάει Μουντιάλ, ο Σχαρ άφησε πέρυσι το καλοκαίρι τη Χόφενχάϊμ υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο με τους

Γαλιθιάνους, όμως στην πρώτη του σεζόν βίωσε τον οδυνηρό υποβιβασμό της ομάδας. Ο Σχαρ έπαιξε 25 παιχνίδια στη Λα Λίγκα και σκόραρε 2 τέρματα ενώ για αυτόν αυτό θα είναι το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από αυτό του 2014.

14. Σερντάν Σακίρι (26, Στόουκ Σίτι )

Πολλά υποσχόμενο ταλέντο, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Ελβετών βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στη Στόουκ Σίτυ όπου δεν διανύει και τις καλύτερες του μέρες. Μετά και τον φετινό υποβιβασμό της ομάδας ο Σακίρι δήλωσε πως δεν θα παραμείνει στους «πότερς» και ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Φέτος έκανε την πιο «γεμάτη» του σεζόν στην Αγγλία παίζοντας σε 36 ματς και σκοράροντας 8 τέρματα και πλέον θα προσπαθήσει μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο να συγκεντρώσει όλο και περισσότερα «βλέμματα» ενδιαφέροντος από τους μεγάλους συλλόγους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

15. Γιόνας Χέκτορ (28, Κολωνία)

«Σημαία» της Κολωνίας, μέλος της ομάδας από το 2010, και αρχηγός της ομάδας, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μια μέρα πριν το ματς «ζωής ή θανάτου» απέναντι στη Φράϊμπουργκ. Ο αρχηγός έμεινε αλλά η ομάδα έπεσε με τον Χέκτορ να ανταμείβεται για τη σεζόν του (παρότι έχασε ολόκληρο τον πρώτο γύρο λόγω τραυματισμού) στην οποία είχε 20 εμφανίσεις και 2 τέρματα, με την κλήση του στην 23άδα των πανίσχυρων «πάντσερ».

Ν. ΚOΡΕΑ

16. Κι Σούνγκ-γουένγκ (29, Σουόνσι)

Ο αρχηγός της εθνικής, με 100 συμμετοχές στο ενεργητικό του με το εθνόσημο, είναι παράλληλα και ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς της Σουόνσι τα τελευταία 6 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από 160 συμμετοχές και 12 τέρματα ο Κι μένει ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι αφού αποφάσισε να μην ακολουθήσεις τους «κύκνους» στην Τσάμπιονσιπ. Φέτος είχε 25 εμφανίσεις και 2 γκολ.

17. Λι Σέουνγκ-Γου (20, Ελλάς Βερόνα )

Μετά από 5 χρόνια στις ακαδημίες της Μπάρτσα και μία χρονιά στην Μπαρτσελόνα Β’ ο βραχύσωμος εξτρέμ υπέγραψε πέρυσι 4ετές συμβόλαιο με την Βερόνα, με τους Καταλανούς να διατηρούν ωστόσο δικαίωμα επαναγοράς μέχρι το 2019 δείχνοντας ότι πιστεύουν στο ταλέντο του. Κατάφερε να πραγματοποιήσει 14 εμφανίσεις και να σκοράρει απέναντι στη Μίλαν στην ήττα με 1-4 αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

ΣΟΥΗΔΙΑ

18. Μάρτιν Όλσον (30, Σουόνσι )

Υπέγραψε στην Σουόνσι τον Ιανουάριο του 2017 και έκτοτε είναι βασικός και αναντικατάστατος. Φέτος αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ τα 2 που έχασε ήταν λόγω τραυματισμού. Εν τέλει οι «κύκνοι» δεν γλίτωσαν τον υποβιβασμό επιστρέφοντας στην Τσάμπιονσιπ μέτα από 7 χρόνια. Αυτή θα είναι και η πρώτη συμμετοχή του 30χρονου αριστερού μπακ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

19. Κρίστοφερ Νόρντφελντ (28, Σουόνσι )

Συμπαίκτες με τον Όλσον τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με την διαφορά ότι ο Νόρντφελντ δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος την φετινή σεζόν, καθώς ήταν μόνιμα δεύτερη επιλογή πίσω από τον Φαμπιάνσκι. Αγωνίστηκε σε 7 αγώνες για το Κύπελλο Αγγλίας και 3 για τον Λιγκ Καπ. Μετράει 8 συμμετοχές με την Εθνική Σουηδίας και αυτή θα είναι η πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

20. Αλμπίν Έκνταλ (28, Αμβούργο )

Ακόμη ένας παίκτης-μέρος της φετινής καταστροφικής σεζόν του Αμβούργου. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και κατάφερε να αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Μετράει 33 συμμετοχές με την Σουηδία και ετοιμάζεται για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

21. Μάρκους Ρόντεν (27, Κροτόνε )

Δεύτερη σεζόν για τον Σουηδό μέσο στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Κροτόνε, ο οποίος αγωνίστηκε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 2 γκολ. Την τελευταία αγωνιστική η Κροτόνε υποβιβάστηκε στην Serie B, καθώς γνώρισε την ήττα από την Νάπολι με 2-1, τερματίζοντας έτσι στην 17η θέση με 35 βαθμούς. Όπως και για τους τρεις προηγούμενους Σουηδούς, αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του Ρόντεν σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΒΕΛΓΙΟ

22. Νασέρ Τσαντλί (28, Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον )

Δεν κατάφερε να προσφέρει πολλά στην Γούεστ Μπρομ την φετινή σεζόν καθώς λόγω τραυματισμών, αγωνίστηκε σε μόλις 5 παιχνίδια πρωταθλήματος. Με την Εθνική ομάδα μετράει 43 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΥΝΗΣΙΑ

23. Σαΐφ-Εντίν Καουί (23, Τρουά )

Ο Τυνήσιος μέσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μαρσέιγ στην Τρουά την φετινή σεζόν. Πραγματοποίησε μια γεμάτη χρονιά μετρώντας 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 5 γκολ και 2 ασίστ. Από τους πιο άπειρους πάικτες της Τυνησίας, μετράει μόλις 4 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα.

ΙΑΠΩΝΙΑ

24. Έϊτζι Καβασίμα (35, Μετς )

Δεύτερη σεζόν για τον Ιάπωνα τερματοφύλακα στην Μετς. Φέτος αγωνίστηκε στα 30 από τα 38 φετινά παιχνίδια στην Λιγκ 1, καταφέρνοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία μόλις 2 φορές, ενώ δεχόταν κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά αγώνα. Ο γηραιότερος και εκ των εμπειρότερων παικτών στην αποστολή της Ιαπωνίας, μετράει 82 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα, ενώ έχει πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014.

25. Γιούγια Οσάκο (28, Κολωνία )

Ο 28χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία στην Κολωνία. Φέτος αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε 6 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Το τέλος συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν άδοξο, καθώς η Κολωνία υποβιβάστηκε, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο ίδιος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Βέρντερ Βρέμης. Δεύτερη συμμετοχή για τον 28χρονο επιθετικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από εκείνη του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

26. Γκοτόκου Σακάι (27, Αμβούργο )

Η φετινή σεζόν δεν θα ξεχαστεί εύκολα από κανέναν στο Αμβούργο, πόσο μάλλον από τον Σακάι. Ο Ιάπωνας αμυντικός αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια την φετινή σεζόν αλλά εν τέλει αυτός και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν το μοιραίο. Ετοιμάζεται για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, ενώ με την Ιαπωνία μετράει 39 συμμετοχές από το 2012 μέχρι σήμερα.

ΠΟΛΩΝΙΑ

27. Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (28, Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον )

Ο Πολωνός αμυντικός μέσος δεν βρήκε χώρο στο ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν και αγωνίστηκε ως δανεικός στην Γουέστ Μπρομ την φετινή σεζόν, μετρώντας 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Κριχόβιακ, ο οποίος από το 2008 όταν και έκανε το ντεμπούτο με την Πολωνία μετράει 49 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ είχε πάρει μέρος και στο Euro 2016

28. Λούκας Φαμπιάνσκι (33, Σουόνσι )

Η τέταρτη σεζόν του στους «κύκνους» έμελε να είναι και η χειρότερη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κρατώντας 9 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ δεχόταν κατά μέσο όρο 1,5 γκολ ανά αγώνα. O Φαμπιάνσκι ετοιμάζεται για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης της αποστολής της Πολωνίας που ήταν στην αντίστοιχη το 2006 στην Γερμανία, ενώ μετράει συνολικά 43 συμμετοχές.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

29. Μπαντού Εντιαγέ (27, Στόουκ Σιτι )

Στις 31 Ιανουαρίου μετεγγράφηκε από την Γαλατάσαραι στην Στόουκ και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μέτρησε 13 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τον 27χρονο μέσο που μετράει 18 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης.

30. Μάμε Μπιράμ Ντιούφ (30, Στόουκ Σιτι )

Σε αντίθεση με τον Εντιαγέ ο Ντιούφ μετράει αισίως τέσσερις σεζόν στην Στόουκ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός δεν καταφέρε ούτε φέτος να βοηθήσει ιδιαίτερα την ομάδα του σκοράροντας μόλις 6 γκολ σε 35 αγώνες πρωταθλήματος. Πρώτη συμμετοχή και για αυτόν σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ μετράει 47 συμμετοχές και 10 γκολ με την Εθνική του ομάδα.

Επιμέλεια: Μάνος Τσιριμονάκης, Μάριος Γεωργιάδης