Κέρδισε αλλά πρέπει να βρει τους ρυθμούς της...

Η εθνική Αγγλίας έδειξε καλό πρόσωπο για ένα ημίχρονο και ανά μικρά διαστήματα του δευτέρου στο πρώτο της φιλικό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, και επικράτησε της Νιγηρίας με σκορ 2-1 μετά από ένα παιχνίδι που πρέπει να χρησιμοποιήσει ως οδηγό για την συνέχεια. Πρέπει να βρει ρυθμό η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, κάτι που φάνηκε και από την έλλειψη διάρκειας στον αγώνα της.



Κέρδισε αλλά πρέπει να βρει τους ρυθμούς της...

Το παιχνίδι ξεκίνησε πριν το... πρώτο σφύριγμα, με τον κόσμο στο γήπεδο να τιμά την μνήμη των Ρέι Γουίλκινς και Ρέι Γουίλσον, με τους Άγγλους ποδοσφαιριστές να φορούν μαύρα περιβραχιόνια. Τα «τρία λιοντάρια» έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, με τον Κίραν Τρίπιερ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του αντίπαλου γκολκίπερ στο 7ο λεπτό και να κερδίζει κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάρι Κέιχιλ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει ένα γρήγορο προβάδισμα στην ομάδα του, που βγήκε μπροστά και στην συνέχεια αναζητώντας αμέσως διαφορά ασφαλείας.

Μετά τα όσα του... έσυραν τις προηγούμενες ημέρες, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδειχνε αποφασισμένος να μεταφέρει την τρομερή σεζόν που είχε με την Μάντσεστερ Σίτι και στο πρώτο φιλικό πριν το Μουντιάλ, δοκιμάζοντας αρκετές ενέργειες και αρκετές τελικές. Υπενθυμίζεται πως μετά το νέο του τατουάζ, ένα αυτόματο όπλο στο δεξί του πόδι, δέχθηκε αρκετή κριτική από τα αγγλικά ΜΜΕ για το τι εικόνα θα δώσει ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση ο εξτρέμ των «πολιτών» ήταν πολύ καλός, ενώ αρκετά καλή δουλειά έκανε και ο Τζέσι Λίνγκαρντ, ο οποίος μέχρι να βγει το ημίχρονο αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τους Νιγηριανούς.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία προς τα τελειώματα του πρώτου μέρους, με την αδυναμία τους να σκοράρουν να τους κοστίζει δευτερόλεπτα αργότερα όταν ο Χάρι Κέιν έκανε το 2-0. Ο Στέρλινγκ στην δημιουργία, ο φορ της Τότεναμ στην εκτέλεση, σε ένα γκολ που φέρει τεράστια ευθύνη και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Και πάλι καλά που ήρθε το γκολ του 39ου λεπτού, μιας και μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Άλεξ Ιγουόμπι της Άρσεναλ βρέθηκε στο σωστό σημείο για να πάρει το ριμπάουντ στο δοκάρι του πρώην επιθετικού της Γουότφορντ, Οντιόν Ιγκάλο, και να μειώσει σε 2-1. Η Αγγλία δεν έδειχνε το ίδιο συγκεντρωμένη μετά την ανάπαυλα, κάτι που εν μέρει επιβεβαιώθηκε και την βουτιά του Στέρλινγκ, που... αφαιρέθηκε και σίγουρα έδωσε την ευκαιρία σε κάποια ταμπλόιντς να τον σχολιάσουν για την πράξη του αυτή. Δεν γλίτωσε ούτε την κίτρινη, αλλά ούτε και τα γιουχαΐσματα των Νιγηριανών οπαδών, που έτσι κι αλλιώς τον αποδοκίμαζαν γιατί θα μπορούσε να παίζει στην δική τους εθνική. Για την ιστορία, την γιούχα δεν γλίτωσε ούτε ο Ντέλε Άλι, που έχει επιλέξει να κρατήσει μόνο το Ντέλε και να γυρίσει την πλάτη στον πατέρα του, ο οποίος είναι επίσης Νιγηριανός.

Η αλλαγή του έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη Νιγηρία να είναι αυτή που είχε δημιουργήσει τους περισσότερους κινδύνους νωρίτερα. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να το διαχειριστούν, προσπαθώντας να βγουν μπροστά κυρίως εκμεταλλευόμενοι το γρήγορο τρανζίσιον, παρά να παίξουν πιο σετ και υπομονετικά, όπως έκαναν στα πρώτα 45’. Αυτό είναι βεβαίως και ένα από τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει από το φιλικό του «Γουέμπλεϊ», μαζί με την ωριμότητα που έβγαλε μέχρι να πετύχει τα δύο της γκολ.

Όσον αφορά το φινάλε του αγώνα, οι αλλαγές εκατέρωθεν δεν προσέφεραν το κάτι παραπάνω και έτσι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γιανγκ (68’ Ρόουζ), Γουόκερ, Στόουνς, Κέιχιλ, Λίνγκαρντ (67’ Λόφτους-Τσικ), Ντάιερ, Κέιν (73’ Γουέλμπεκ), Στέρλινγκ (73’ Ράσφορντ), Ντέλε (82’ Ντελφ)

Νιγηρία: Οζόχο, Ιντόγου, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν (46’ Ομεούρο), Ονάζι (46’ Ετέμπο), Μίκελ, Όμπι, Σέχου (46’ Εμπουέι), Μόουζες (63’ Μουσά), Ιγουόμπι, Ιγκάλο (77’ Ιενάτσο)

Γιώργος Σιάφας