Ο «φύλακας άγγελος» της Τσέλσι… πωλείται;

Έτσι γράφουν στην Αγγλία! Η Τσέλσι σκέφτεται να πουλήσει τον Τιμπό Κουρτουά κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και να στραφεί αλλού! Ποιον, εκείνον που κατέχει από το 2011 τη 2η θέση στη λίστα με τους τερματοφύλακες που έχουν κρατήσει περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία τους!  



Ο «φύλακας άγγελος» της Τσέλσι… πωλείται;

Λίγο οι τάσεις φυγής του ίδιου, λίγο η διάθεση για… ανανέωση της Τσέλσι μετά την… περίεργη σεζόν ενδέχεται να φέρει αλλαγές και στη θέση των γκολπόστ. Ο Κουρτουά φημολογείται ότι τίθεται προς πώληση και πως επόμενος στόχος των Λονδρέζων είναι ο Άλισον της Ρόμα!

Το πως φτάσανε σε αυτό το σημείο, το ξέρουν καλύτερα οι δύο πλευρές. Αυτό που εμείς όμως γνωρίζουμε είναι ότι ο Κουρτουά, ανεξάρτητα από τα βραβεία που… δεν λαμβάνει στο Νησί ελέω Ντε Χέα, είναι σε βάθος χρόνος ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες της Ευρώπης βάσει των στατιστικών που προκύπτουν!

Μιλάμε, λοιπόν, για τον 2ο- μετά τον Τζίτζι Μπουφόν- πορτιέρο που έχει κρατήσει περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία του από το 2011, όταν και έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Επτά χρόνια τώρα, ο Κουρτουά έχει διατηρήσει το μηδέν σε 103 αναμετρήσεις, τη στιγμή που ο πρωτοπόρος Μπουφόν μετρά 117!

Φέτος και παρά την γενικότερη μετριότητα που παρουσίασε η Τσέλσι, ο Βέλγος τελείωσε τη σεζόν με 15 ματς δίχως να δεχτεί γκολ από τα συνολικά 35 που συμμετείχε στην Πρέμιερ Λιγκ.