Ανακοινώθηκε ο Μάρκο Σίλβα στην Έβερτον!

Στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα βρήκε τον επόμενο προπονητή της η Έβερτον, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού για τα επόμενα χρόνια!



Ανακοινώθηκε ο Μάρκο Σίλβα στην Έβερτον!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον πρώην κόουτς των Γουότφορντ, Χαλ και Ολυμπιακού (σ.σ όσον αφορά και το ελληνικό ενδιαφέρον), ο οποίος είχε βρεθεί κοντά στον πάγκο των «ζαχαρωτών» στο παρελθόν σε μια κίνηση που δεν είχε ολοκληρωθεί και του είχε κοστίσει στις «σφήκες».

Μετά την απομάκρυνση του Σαμ Άλαρνταϊς ο Σίλβα επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ στον πάγκο των «ζαχαρωτών» για να γίνει ο τρίτος προπονητής από την Πορτογαλία μετά τους Ζοσέ Μουρίνιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο της πρωταθλήτριας της Τσάμπιονσιπ, Γουλβς.

Αναλυτικά οι πρώτες του δηλώσεις:

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι προπονητής της Έβερτον. Είμαι ενθουσιασμένος και πραγματικά χαρούμενος που κάνω αυτό το μεγάλο βήμα τόσο για τον σύλλογο όσο και για εμένα προσωπικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φαράντ (σ.σ Μοσίρι, ιδιοκτήτης της Έβερτον), τον πρόεδρο, την διοίκηση, καθώς επίσης και τον Μάρτσελ (σ.σ Μπραντς, ο προσφάτως νέος Διευθυντής Ποδοσφαίρου) που έδειξαν εμπιστοσύνη στην δουλειά μου. Ξέρω την μεγάλη ιστορία που έχει η Έβερτον ως σύλλογος, αλλά και τι περιμένει να δει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δουλέψουμε παρέα για αυτήν την μεγάλη δοκιμασία.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέσα στον επόμενο μήνα και είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε τα πάντα με σωστό τρόπο. Θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι και το πρώτο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ για τη νέα σεζόν. Ξέρω τι προσδοκά ο κόσμος. Περιμένει αποτελέσματα, αλλά όχι μόνο αυτά. Θέλω οι οπαδοί μας να είναι υπερήφανοι όταν βλέπουν την ομάδα στο χορτάρι. Θέλω να αισθάνονται ότι δίνουμε τα πάντα, ότι δουλεύουμε σκληρά και ότι απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο γιατί το τελευταίο είναι επίσης σημαντικό.

Θέλουμε να χτίσουμε μια σπουδαία σχέση ανάμεσα στην ομάδα και τον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι το πόσο προσηλωμένοι θα είμαστε, θα φανεί στο γήπεδο πιστεύω. Η Έβερτον είναι ένας πολύ φιλόδοξος σύλλογος και αυτές που βλέπουμε τώρα είναι καλές αλλαγές γι’ αυτή. Αλλάζει προσέγγιση στα πράγματα. Αλλά αυτό που κανείς δεν θέλει να αλλάξει είναι η τεράστια ιστορία της και η φιλοδοξία που έχει για το μέλλον. Όλοι ξέρουν για την ιστορία της. Ένας σύλλογος όπως η Έβερτον έχεις μόνο μια λύση. Να στοχεύεις στη νίκη. Στο ποδόσφαιρο είναι απίθανο να κερδίσεις όλα σου τα παιχνίδια, αλλά σίγουρα πρέπει να δείχνεις το πόσο τα θες. Αυτό θέλω από την ομάδα και είμαι σίγουρος πως αυτό θα δείχνει κάθε εβδομάδα».

Γιώργος Σιάφας