Πανηγύρισε άνοδο μετά από… μισό αιώνα η Κόβεντρι!

Στα γήπεδα της League One θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Κόβεντρι, η οποία επικράτησε 3-1 της Έξετερ και ανέβηκε κατηγορία μετά από 51 χρόνια!



Πανηγύρισε άνοδο μετά από… μισό αιώνα η Κόβεντρι!

Οι «Sky Blues» ήταν οι νικητές στον τελευταίο επίσημο αγώνα της χρονιάς στην Αγγλία.

Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς επιβλήθηκε ολοκληρωτικά στο δεύτερο μέρος (τρια γκολ από το 49' έως το 68') της Έξετερ στον τελικό των πλέι οφ της League Two και η νέα αγωνιστική περίοδος θα την βρει στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Με τη χθεσινή της νίκη στο «Γουέμπλεϊ», η Κόβεντρι γεύτηκε τη χαρά της ανόδου γα πρώτη φορά μετά από 51 ολόκληρα χρόνια!

Τη σεζόν 1966/67 ο ιστορικός σύλλογος είχε τερματίσει στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας και είχε εξασφαλίσει την άνοδό του, η οποία ήταν η τελευταία μέχρι χθες. Έκτοτε το μόνο που της είχε συμβεί ήταν να μένει ή να… πέφτει.

Παρέμεινε στα «σαλόνια» 34 χρόνια, έως τη σεζόν 2000/01, με τις καλύτερες θέσεις που είχε να επιδείξει ήταν η 6η το 1970 και δύο φορές η 7η το 1978 και το 1989.

Το 2001 τερμάτισε στην 19η θέση και γνώρισε τον υποβιβασμό. Το 2012 γεύτηκε ξανά την πίκρα και αποχαιρέτησε την Τσάμπιονσιπ με προορισμό τη League One, την οποία άφησε πέρυσι για την τέταρτη και τελευταία επαγγελματική κατηγορία.

Στη League Two φρόντισε πάντως η παρουσία της να είναι σύντομη, καθώς με το χθεσινό 3-1 επί της Έξετερ πανηγύρισε την άνοδό της. Την πρώτη μετά από κάτι περισσότερο από μισό αιώνα…