Άφησαν το Νησί και έφτασαν… στ’ αστέρια!

Μπορεί η Αγγλία και η Πρέμιερ Λιγκ να αποτελούν το όνειρο κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που έζησαν τις μεγάλες τους στιγμές με το που έφυγαν από το Νησί. Και όταν μιλάμε για μεγάλες στιγμές, φυσικά και αναφερόμαστε στη χαρά της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ…



Άφησαν το Νησί και έφτασαν… στ’ αστέρια!

Ζόρζε Κόστα-Τσάρλτον

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην Τσάρλτον τη σεζόν 2001-02 υπό τη μορφή από τη δανεισμού από την Πόρτο. Στο τέλος της χρονιάς επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, συνεργάστηκε με τον Ζοσέ Μουρίνιο και κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2003-04.

Κλαούντιο Πιζάρο-Τσέλσι

Ο Μουρίνιο ήταν αυτός που εισηγήθηκε το καλοκαίρι του 2007 την απόκτηση του Πιζάρο από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Περουβιανός απογοήτευσε και αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα για τη Βέρντερ Βρέμης, έχοντας σημειώσει μόλις 2 γκολ σε 32 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2012 όμως οι Βαυαροί τον εμπιστεύτηκαν ξανά και ο νυν άσος της Κολωνίας κατέκτησε μαζί τους την κορυφή της Ευρώπης το 2013.

Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχορστ-Άρσεναλ

Αποκτήθηκε από την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2001 αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο δεν του επέτρεψε να καθιερωθεί. Δύο χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, βρήκε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2006 αγωνιζόμενος βασικός στον τελικό του Παρισιού απέναντι στους «κανονιέρηδες»!

Μάρκο Ματεράτσι-Έβερτον

Μια σεζόν στην Αγγλία με τα χρώματα της Έβερτον αρκούσε για να αντικρύσει τρεις φορές την κόκκινη κάρτα. Ο δρόμος της επιστροφής στην πατρίδα περιελάμβανε μια στάση στην Περούτζια πριν καταλήξει στην Ίντερ κατακτώντας υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο το Τσάμπιονς Λιγκ του 2010.

Ζερόμ Μπόατενγκ-Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε από το Αμβούργο μετά το Μουντιάλ του 2010 και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβλεπε στο πρόσωπο του θηριώδους κεντρικού αμυντικού έναν αξιόλογο… δεξιό μπακ. Επέστρεψε στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερν Μονάχου το 2011 και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε μαζί το ιστορικό τρεμπλ!

Σιλβίνιο-Άρσεναλ

Ο πρώτος Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άρσεναλ! Αποχώρησε το 2001 για χάρη της Θέλτα και «κατέληξε» στην Μπαρτσελόνα πανηγυρίζοντας μαζί με τον Φαν Μπρόνχορστ το Μάιο του 2006 στο Παρίσι.

Πάτρικ Άντερσον-Μπλάκμπερν

Αποτέλεσμα εικόνας για patrick anderson champions league 2001

Οκτώ χρόνια πριν κατακτήσει με την Μπάγερν Μονάχου το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό των πέναλτι απέναντι στη Βαλένθια (2001), ο Σουηδός αμυντικός υπήρξε παίκτης της Μπλάκμπερν. Για του φίλους των Βαυαρών πάντως η φιγούρα του θα θυμίζει πάντα το γκολ-τίτλου απέναντι στο Αμβούργο στην τελευταία κυριολεκτικά φάση της σεζόν 2000-01.

Άριεν Ρόμπεν-Τσέλσι

Άφησε την Τσέλσι το 2007 για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης. Η θητεία του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κράτησε άλλα δύο χρόνια και το 2009 ήρθε η ώρα να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Μπορεί με την Μπάγερν Μονάχου να έχασε τους τελικούς του 2010 και 2012 αλλά το 2013 το δικό του τέρμα ήταν αυτό που καθόρισε τον γερμανικό «εμφύλιο» στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Ιωάννης Τζιουμακλής