Το... χουνέρι του Κόντε στον Μουρίνιο

Ο Αντόνιο Κόντε στο - ίσως - τελευταίο του ματς στον πάγκο της Τσέλσι, έγινε ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Ζοσέ Μουρίνιο να χάσει τελικό για πρώτη φορά στην παρουσία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο!  



Το... χουνέρι του Κόντε στον Μουρίνιο

Οι  «μπλε» επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου, το απόγευμα του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ» και αν τελικά ο Ιταλός κόουτς αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, θα το έχει κάνει κατακτώντας έναν τίτλο που παίρνει μορφή... αποχαιρετιστήριου δώρου προς το κλαμπ.

Το φετινό, ήταν συνολικά το 8ο FA Cup που μετράει η Τσέλσι στη συλλογή της, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Τότεναμ, με τις Άρσεναλ (13) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12) να έχουν τα περισσότερα στην ιστορία του θεσμού.

Στην προσωπική κόντρα του Κόντε με τον Μουρίνιο από το 2016, όταν ο τεχνικός της Τσέλσι βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ιταλός έκανε... μεγάλο χουνέρι στον Πορτογάλο συνάδελφό του με την επιτυχία στο φετινό Κύπελλο.

Ο «special one», πριν από το Σαββατιάτικο παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ», από το 2003, όταν και ήταν στην τεχνική ηγεσία της Πόρτο, είχε συμμετοχή σε 14 τελικούς με 12 εξ αυτών να ολοκληρώνοντας με το ιδανικό σενάριο για εκείνον. Μάλιστα, το ποσοστό επιτυχίας του έφτανε στο 86%! Μάλιστα, μέχρι και τη 19η Μαΐου του 2018, δεν είχε ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι που έκρινε τρόπαιο στην Αγγλία, όμως, το βίωσε κι αυτό από τον άνθρωπο τον οποίο... δεν συμπαθεί και τόσο πολύ.

«Ήταν προβλέψιμοι, δεν άξιζαν το Κύπελλο, αν η δική μου ομάδα έπαιζε έτσι τότε ξέρω πολύ καλά τι θα έγραφαν και θα έλεγαν οι δημοσιογράφοι» ήταν τα λόγια του Μουρίνιο λίγο μετά τον φετινό χαμένο τελικό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως συγκρίνοντας τις ομάδες του Top-6, από το 2003, όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς απέκτησε τις μετοχές της Τσέλσι, οι «μπλε» έφτασαν στους 14 τίτλους, επίδοση που είναι η κορυφαία και στην οποία είχαν φτάσει οι «κόκκινοι διάβολοι» με τις περσινές τους επιτυχίες. Ο Μουρίνιο, απ’ όλα αυτά τα τρόπαια, είναι εκείνος που έχει πάρει τα 9, με 7 τίτλους ως κόουτς των Λονδρέζων και 2 ως τεχνικός του συλλόγου από το Μάντσεστερ. 

Κώστας Ζάλιαρης