Η ιδιαίτερη 19η Μαΐου για την Τσέλσι... (vids)

Η Τσέλσι προσπάθησε και κατάφερε να... σώσει ένα μικρό κομμάτι της σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου, την ημέρα κατά την οποία έχει πανηγυρίσει άλλα δύο τρόπαια στο «Γουέμπλεϊ» και το Μόναχο...  



Η ιδιαίτερη 19η Μαΐου για την Τσέλσι... (vids)

Οι «μπλε» του Λονδίνου επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα του Σαββάτου για να... χρυσώσουν το χάπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Εντέν Αζάρ έκρινε την αναμέτρηση με τους «κόκκινους διαβόλους» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην 300η συμμετοχή του με τη φανέλα των Λονδρέζων, σε μια μέρα που το κλαμπ έχει πανηγυρίσει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν.

Πίσω στο 2007, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έπαιξε το 1-2 με τον Φρανκ Λάμπαρντ και σκόραρε στα τελευταία λεπτά της παράτασης του τελικού για να πάρει η Τσέλσι το πρώτο της Κύπελλο από το 2000, με το τελικό 1-0, ξανά εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2012, τη 19η Μαΐου, ήρθε η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ σε... εχθρικό έδαφος. Στο Μόναχο, απέναντι στη Μπάγερν, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αντρέ Βίλας – Μπόας και είχε σώσει τη χρονιά για τον σύλλογο του Λονδίνου, θριάμβευσε επί των Βαυαρών στα πέναλτι, για ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης!

Μετά το τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης, οι «μπλε» επιβλήθηκαν με το 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, επιστρέφοντας στην Αγγλία με το λαμπερό τρόπαιο....

Κώστας Ζάλιαρης