Το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει τα... παπούτσια του Σαλάχ!

Σε μια μοναδική κίνηση προβαίνει το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το οποίο από σήμερα (17/05) και μέχρι τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα εκθέτει τα παπούτσια του Μοχάμεντ Σαλάχ δίπλα σε αρχαιολογικά ευρήματα από την Αίγυπτο!



Το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει τα... παπούτσια του Σαλάχ!

Η μανία με τον «King Mo» δεν έχει σταματημό και αυτό είναι κάτι που θέλησε να εκμεταλλευτεί το μουσείο, δίνοντας παράλληλα μια διαφορετική οπτική για την συνεισφορά του παίκτη της Λίβερπουλ όσον αφορά την χώρα του.

«Κάναμε μια συναρπαστική νέα προσθήκη. Για να γιορτάσουμε το ότι ο Αιγύπτιος σταρ Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ αυτήν την σεζόν, θα εκθέτουμε τα παπούτσια του δίπλα σε εκθέματα από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι και τον τελικό του Champions League», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με τον Αιγυπτιολόγο Νιλ Σπένσερ, που είναι και υπεύθυνος για αυτό το κομμάτι του μουσείου, είπε:

«Τα παπούτσια λένε μια ιστορία ενός σύγχρονου αιγυπτιακού ειδώλου που εμφανίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας πραγματικά παγκόσμια επιρροή και προσφέρουν στο πρόσφατο πρότζεκτ μας να αποκτήσουμε αντικείμενα που αφηγούνται μια ιστορία για τον 20ο και 21ο αιώνα στην Αίγυπτο».

Γιώργος Σιάφας