Μόνοι τους έπεσαν αλλά μαζί θα ήταν πανίσχυροι!

Μπορεί όταν μια ομάδα υποβιβάζεται το μερίδιο να  είναι συνολικό και η ευθύνη επωμίζεται από όλους. Στις περιπτώσεις των Στόουκ, Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές. Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν σα τη μύγα μέσα στο γάλα; Το england365 βρήκε και παρουσιάζει την πιο δυνατή αλλά.... υποβιβασμένη ενδεκάδα, που ενώ μόνοι τους έπεσαν με τις ομαδες τους μαζί θα ήταν πανίσχυροι!   



Μόνοι τους έπεσαν αλλά μαζί θα ήταν πανίσχυροι!

Αλλαγές προπονητών, συστημάτων και τακτικών, προκειμένου να βελτιωθούν. Λύσεις ανάγκης του Ιανουαρίου που αποδείχθηκαν ότι είχαν αργήσει και τις ομάδες να μην προλαβαίνουν τελικά, την κούρσα της παραμονής. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές όμως έδωσαν μια ευχάριστη νότα στον κατήφορο των τριών υποβιβασμένων συλλόγων και μοιάζει βέβαιο πως η μεγάλη κατηγορία είτε του Νησιού, είτε της υπόλοιπης Ευρώπης, δύσκολα θα τους στερηθεί την επόμενη σεζόν.

Τζακ Μπάτλαντ: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τους φιλάθλους της Στόουκ ο Μπάτλαντ, την τελευταία αγωνιστική, στην ήττα από την Κρίσταλ Πάλλας και μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού. Ο τερματοφύλακας της Στόουκ πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στους «Πότερς», ενώ με 137 επεμβάσεις ολοκλήρωσε τη σεζόν στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες στην κατηγορία. Ο Άγγλος γκολκίπερ εξαργυρώνει τις καλές εμφανίσεις, με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου προορίζεται ακόμη και για βασικός. Έντονο το ενδιαφέρον και από τη Γουλβς, που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια.

Τζόνι Έβανς: Ένα από τα πιο «hot» ονόματα του καλοκαιριού στην αγορά της Αγγλίας. Ο 30χρονος κεντρικός οπισθοφύλακας της Γουέστ Μπρομ δύσκολα θα ακολουθήσει το σύλλογο στην Τσάμπιονσιπ. Έχοντας ρήτρα αποδέσμευσης 3 εκατομμύρια λίρες, σε συνδυασμό με την εμπειρία του, μοιάζει εύκολη λεία για τους υποψήφιους μνηστήρες, όπως Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Αχμέντ Χεγκάζι: Συστήθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας στο ντεμπούτο του, αν και αμυντικός. Ο Αιγύπτιος ήταν ό,τι πιο σταθερό είχε να επιδείξει ανασταλτικά η Γουέστ Μπρομ, πραγματοποιώντας 60 σωτήριες επεμβάσεις στο πρωτάθλημα. Η συμμετοχή του στο Μουντιάλ έρχεται την κατάλληλη γι' αυτόν στιγμή, προκειμένου να φανεί η αξία του ακόμη περισσότερο.

Άλφι Μόσον: Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες, με την πρόοδο του 24χρονου να εκτιμάται και να έρχεται η κλήση του στην Εθνική Αγγλίας. Ο νεαρός της Σουόνσι παρουσιάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του, με τα μικρολαθάκια να μην αποφεύγονται λόγω της γενικότερης κακής εμφάνισης του συνόλου. Ο Μόσον πάντως, δεν έχασε παιχνίδι των «κύκνων» εφέτος και αυτό από μόνο του μαρτυρά πολλά.

Μπαντού Εντιαγέ: Ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη της Στόουκ, που ήρθε στο Νησί το Γενάρη από τη Γαλατασαράϊ. Ο 27χρονος ήταν μια ευχάριστη εξαίρεση στον κανόνα για τους «πότερς», πετυχαίνοντας και 2 γκολ στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις, στην απέλπιδα προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Τζέικ Λίβερμορ: Η αλλαγή προπονητή στη Γουέστ Μπρομ και η έλευση του Μουρ, επανέφεραν τον Λίβερμορ στο προσκήνιο με τη Γουέστ Μπρομ. Ο 28χρονος πέρασε αρκετά δύσκολα με τον προηγούμενο κόουτς, όμως κατάφερε να καθιερωθεί στη μεσαία γραμμή, ενώ σίγουρα ξεχώρισε και για το νικητήριο γκολ του με την Τότεναμ.

Σερντάν Σακίρι: Μία από τις πιο σταθερές αξίες που τραβούν τα ποδοσφαιρικά βλέμματα. Για τον Σακίρι οι συστάσεις περισσεύουν, αφού πρόκειται για το πιο αξιόπιστο «χαρτί» που είχε η Στόουκ μέσα στη χρονιά. Έχοντας βρει δίχτυα 8 φορές και συνολικά συμμετοχή στο 43% των γκολ, σίγουρα ήταν παραγωγικός σε μια οδυνηρή χρονιά για την ομάδα. Με τη ρήτρα να ανέρχεται στις 12 εκατομμύρια λίρες, ο Ελβετός πρέπει ήδη να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες για τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη.

Έρικ Πίτερς: Ο Ολλανδός αριστερός φουλ μπακ της Στόουκ ήταν από τα πιο έμπειρα και σταθερά «όπλα» του συλλόγου. Ο Πίτερς, παρά τα νυχτοπερπατήματα που πραγματοποίησε λίγες ώρες πριν έναν κρίσιμο αγώνα με την Έβερτον, δε φάνηκε να του κοστίζουν στην αγωνιστική του παρουσία, αφού η ομάδα μάλλον είχε ανάγκη τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Λιρόι Φερ: Ο μέσος της Σουόνσι ήταν από τους πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, ικανός και συνάμα εξελίξιμος. Ο Ολλανδός ξεχώρισε για τα αδιάκοπα τρεξίματά του, ενώ η αγωνιστική του εικόνα στη νίκη επί της Άρσεναλ σίγουρα έχει μείνει στις μνήμες των υποψήφιων μνηστήρων.

Τζόρνταν Αγιού: Ο πιο σκληρός επιθετικός της Πρέμιερ Λιγκ, που τα καθήκοντά του στα αντίπαλα καρέ δεν τον επηρέαζαν να μάχεται και να συνεισφέρει ανασταλτικά. Πραγματοποίησε 81 τάκλιν με τη φανέλα των «κύκνων», τα περισσότερα από κάθε άλλο σέντερ φορ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο σκληροτράχηλος Ιορδανός είναι σίγουρα ο ποδοσφαιριστής που μια ομάδα θέλει να έχει στο δυναμικό της.

Τζέι Ροντρίγκες: Ο φορ που κράτησε όσο μπορούσε «ζωντανή» τη Γουέστ Μπρομ, πετυχαίνοντας 7 γκολ, ενώ σίγουρα το νικηφόρο στο «Ολντ Τράφορντ» το είδε με καλό μάτι η Μάντσεστερ Σίτι, που της χάρισε τότε και μαθηματικά τον τίτλο. Παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, δεν πτοήθηκε και σίγουρα το όνομά του θα «παίξει» στην υποψήφια λίστα μεταγραφών αρκετών ομάδων.

Μια ενδεκάδα υποβιβασμένων ποδοσφαιριστών που κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα στη «μαυρίλα» των ομάδων τους. Κάποιοι από αυτούς θα εμφανιστούν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με σκοπό να ανεβάσουν ακόμη πιο πολύ τις μετοχές τους, ενώ άλλοι δε μοιάζει να δυσκολεύονται στο να βρουν καλύτερη ποδοσφαιρική στέγη. Η ποιότητα των συγκεκριμένων παικτών μοιάζει να μη χωρά στην Τσάμπιονσιπ, με τις μεταγραφικές κινήσεις να θεωρούνται δεδομένες.

Έλενα Χαριτάκη