«Τιμονιέρης» στο... «τρένο» της Μπράιτον!

Τα αφιερώματα του england365 δεν έχουν τελειωμό! Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, θα αναλύσουμε το top-10 των παικτών του πρωταθλήματος της LeagueOne για την περσινή σεζόν, ξεκινώντας από τον πρωτεργάτη της επιτυχίας της ανόδου για τη Μπράιτον, Έλιοτ Μπένετ!



«Τιμονιέρης» στο... «τρένο» της Μπράιτον!

Ξέρατε ότι:

Ο Έλιοτ Μπένετ κάνει τη δουλειά του… και με το παραπάνω! Ο 22χρονος μέσος έδωσε… συστημένα γκολ στους συμπαίκτες του την περσινή σεζόν, αφού ήταν αυτός που με περισσότερες από 20 ασίστ δημιούργησε σχεδόν τα μισά τέρματα που πέτυχε η Μπράιτον!

Όταν ο Μικ Μακάρθι κάλεσε τον Μπένετ στο γραφείο του έπειτα από την άνοδο της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ το 2009, για να ενημερώσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό ότι δεν θα τον υπολογίζει για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, έκανε ένα μεγάλο λάθος. Έθιξε τον εγωισμό ενός ποδοσφαιριστή και συνήθως, όταν συμβαίνει αυτό, o εκάστοτε παίκτης φροντίζει να κάνει τους ανθρώπους που δεν τον πίστεψαν να το μετανιώνουν πικρά. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Έλιοτ Μπένετ…

Ο 22χρονος άσος μετακινήθηκε στη Μπράιτον, με την οποία έπειτα από δύο εξαιρετικές σεζόν, πανηγύρισε την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ! Ο Γκας Πογιέτ, τοποθετούσε τον ποδοσφαιριστή πότε στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, πότε σαν «δεκάρι» πίσω από τους επιθετικούς, ενώ δεν έλειψαν και οι φορές που ο Μπένετ αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει αρκετά και να αγωνιστεί μέχρι και δεξί μπακ!

Με 46 εμφανίσεις, 6 γκολ και περισσότερες από 20 ασίστ, ο νεαρός μέσος ήταν από τους στυλοβάτες της Μπράιτον την περσινή περίοδο, όπου μάλιστα, η ομάδα πραγματοποίησε ρεκόρ συνεχόμενων νικών με 8x8! Η κορυφή κατακτήθηκε με σχετική άνεση, με τον Μπένετ να βοηθάει τα μέγιστα και μάλιστα, να παραμένει στον σύλλογο και μετά το πέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τότε που είχε καταθέσει αίτημα μεταγραφής, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τη Νόριτς οδηγήθηκαν σε «ναυάγιο».

Η διετής παρουσία του Άγγλου μέσου στη Μπράιτον χαρακτηρίζεται απόλυτα θετική, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει την ομάδα ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό σχολείο και να ανταποδίδει στο έπακρο την πίστη των ανθρώπων του συλλόγου που του έδωσαν την ευκαιρία να βελτιωθεί.

Δείτε βίντεο με τον Μπένετ σε δράση: