Αντσελότι: «Πάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ημέρα χαράς η χτεσινή για την Τσέλσι, που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της και έγινε η έβδομη ομάδα που το κατάφερε στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Κάρλο Αντσελότι, μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, έβαλε στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.



Αντσελότι: «Πάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο μεγάλος τελικός βρήκε νικητές τους «μπλε» με σκόρερ τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ λίγα λεπτά πριν πετύχει το γκολ ο Ιβοριανός άσος, ο Ντιντάν είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι, για να βάλει μπροστά στο σκορ τους «πομπέις». «Η Τσέλσι δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτός είναι ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι εξίσου σημαντικά. Θέλαμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος, αλλά αυτή η ομάδα έχει τη δυνατότητα να το κάνει χωρίς καμία αλλαγή. Πάντως σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν φανταστική μέρα. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για κάθε τρόπαιο που κερδίζουμε».

Αναφορικά με την πρωτόγνωρη «εμπειρία» των πέντε δοκαριών από την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, ο Αντσελότι είπε: «Ήταν παράξενο. Δεν μου έχει συμβεί ξανά στην καριέρα μου να έχουμε πέντε δοκάρια σε ένα ημίχρονο. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και χάσαμε λίγο τον έλεγχο. Παρόλα αυτά, δεν ανησύχησα ούτε λεπτό γιατί η ομάδα έπαιζε καλά και δημιουργούσαμε ευκαιρίες».