Σκάνδαλο ενοψει Μουντιάλ

Ένα σενάριο συνομωσίας που ενδεχομένως λειτουργήσει εις βάρος της Αγγλίας στην προσπάθεια της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αποκάλυψε ο πρόεδρος της FA Λόρδος Τρισμαν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail.



Σκάνδαλο ενοψει Μουντιάλ

Ο Τρισμαν κατηγορεί την Ισπανία και τη Ρωσία για διαφθορά και αποκαλύπτει πως υπάρχουν στοιχεία για στελέχη της ισπανικής ομοσπονδίας τα οποία θα προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν διαιτητές του θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε λίγες μέρες. Μάλιστα όπως υποστηρίζει στη δωροδοκία θα συμμετάσχει και η Ρωσία (παρά το γεγονός ότι δε μετέχει στη διοργάνωση), για να λάβει ως αντάλλαγμα υποστήριξη στην υποψηφιότητα της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018.Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε είναι πολύ πιθανό η Ισπανία να αποσύρει τη δκή της υποψηφιότητα για χάρη της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμα της, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπάθησε να αποτρέψει τη σημερινή δημοσίευση, όμως αναγκάστηκε να παραιτήθει απο την υπόθεση 90 λεπτά αργότερα.

Οι αποκαλύψεις του Λόρδου Τρισμαν, ο οποίος μίλησε και για άλλα θέματα που αφορούν την ομοσπονδία, έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με την πρώην ερωμένη του και συνεργάτιδα του όταν ήταν Υπουργός Μελίσα Τζέικομπς πριν απο δυο εβδομάδες. Η μεταξύ τους συνομιλία ηχογραφήθηκε και έτσι η εφημερίδα εξασφάλισε ένα πλούσιο ρεπορταζ τόσο για ποδοσφαιρικά όσο και πολιτικά θέματα.

Μιλώντας για το πώς θα κριθούν οι ισορροπίες ενόψει της απόφασης για τη διοργανώτρια του 2018 ο Τρίσμαν επεσήμανε πως η Αγγλία έχει καλές σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες, με κάποιες ασιατικές και ίσως κάποιες της κεντρικής και βόρειας Αμερικής. «Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, αν και ακόμη δεν έχουν εκφραστεί, θα ψηφίσουν υπερ της Ισπανίας. Και στην περίπτωση που θα αποσυρθούν, οι ψήφοι τους θα πάνε προς τη Ρωσία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας.

Ο Τρισμαν βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιτροπή διαιτησίας της ΦΙΦΑ, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Ανχελ Μαρια Βιγιαρ Γιονα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως τα λόγια αυτά θα προκαλέσουν αντιδράσεις και μέσα στους κύκλους της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όμως προς το παρόν δεν έχει δοθεί απάντηση από κάποια πλευρά.