Τα... «χρυσά γάντια» του Γουέστγουντ

Η επιβίωση της Κόβεντρι στην Τσάμπιονσιπ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο που σε ολόκληρη τη σεζόν, βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Ο Κίεραν Γουέστγουντ κατέβασε… ρολά τις κρίσιμες στιγμές και το england365 παρουσιάζει σήμερα τον «φύλακα άγγελο» των «Sky Blues».



Τα... «χρυσά γάντια» του Γουέστγουντ

Ξέρατε ότι:

Ο Κίεραν Γουέστγουντ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι! Γέννημα… θρέμμα «πολίτης», ο 26χρονος πορτιέρο κατάφερε να αγωνιστεί μόλις δύο χρόνια στην ανδρική ομάδα (2002-2004) και αποδεσμεύτηκε.

Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας ενδεχομένως να βρέθηκε στη σκιά του Κάσπερ Σμάιχελ την περσινή αγωνιστική περίοδο, με τον γιό του Ολλανδού θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κλέβει την παράσταση με τις εμφανίσεις του στη Λιντς. Ωστόσο, ο Γουέστγουντ πήρε μορφή… αφανούς ήρωα. Η σεζόν 2010-2011 ήταν δύσκολη για την Κόβεντρι. Ήταν τέτοια που στα δύσκολα παιχνίδια, η ομάδα είχε ανάγκη από… πλάτες και στηρίχτηκε σε αυτές του Κίεραν Γουέστγουντ.

Η παρουσία του 26χρονου ποδοσφαιριστή στην εστία των «Sky Blues», προσέφερε ένα μεγάλο προνόμιο στον σύλλογο. Την ασφάλεια στα μετόπισθεν. Με την άριστη συνεργασία με τους αμυντικούς και την καθοδήγηση όλων των υπόλοιπων συμπαικτών του εντός αγωνιστικού χώρου, ο Ιρλανδός γκολκίπερ έδινε συνεχώς αποδείξεις. Στις 41 εμφανίσεις του στο περσινό πρωτάθλημα, έδιωχνε το άγχος του ενδεχόμενου υποβιβασμού και στο φινάλε, η επιβίωση στη δεύτερη κατηγορία ήρθε με ανακούφιση και ευγνωμοσύνη για τον Γουέστγουντ.

Στα τρία χρόνια που βρέθηκε στην Κόβεντρι, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και παρουσίασε βελτίωση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Το 2009 αναδείχθηκε «Καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς» από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας και με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα… δίνει παραστάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού πλέον ανήκει στη Σάντερλαντ.
 
Δείτε την πρώτη του συνέντευξη, την ημέρα που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κόβεντρι:
 
 
Μια από τις πιο εντυπωσιακές αποκρούσεις του:
 
 
Και ένα αφιερωματικό βίντεο: