Το τέλος του «Κάιζερ»

Ο Φρανς Μπεκενμπάουερ αποχωρεί από το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε. Ο «Κάιζερ» μιλά για την οικογένειά του που του έλειψε, για την κούρασή που νιώθει, για την παρουσία της Αγγλίας στο Μουντιάλ αλλά και για τον …Ντέιβιντ Μπέκαμ.



Το τέλος του «Κάιζερ»

Οι τελευταίες εξελίξεις στα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου ανάγκασαν τον Φρανς Μπεκενμπάουερ να αποσυρθεί από την ανάμιξή του στα διοικητικά. Πλέον, τον πρώτο λόγο έχει η οικογένειά του, αφού έχει δύο γιους που δεν έχει προλάβει να χαρεί: «Η οικογένειά μου με χρειάζεται. Πλέον είναι η ώρα να τη βάλω πάνω από το ποδόσφαιρο. Έφτασε η στιγμή να πω, ως εδώ αρκετά».

Ο «Κάιζερ», όμως μίλησε και για άλλα θέματα. Διαβάστε τι δήλωσε:

Για την Αγγλία και την παρουσία της στα γήπεδα της Ν. Αφρικής: «Απογοητεύτηκα για το πώς έπαιξε η ομάδα. Πάντα η Αγγλία φημίζονταν για τη μαχητικότητά της, αλλά δεν το είδα αυτό το περασμένο καλοκαίρι».

Για το τι μπορούν να κάνουν στο μέλλον τα «λιοντάρια»: «Αν μπορεί στο μέλλον να πάρει ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο; Χμμ, σίγουρα είναι δύσκολο, αφού το επόμενο θα γίνει στη Ν. Αμερική και η Βραζιλία θέλει να το πάρει στην έδρα της».

Για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και το μελλοντικό του ρόλο: «Πάντα είναι καλό να έχεις πρώην ποδοσφαιριστές σε θέσεις που σχετίζονται με τα διοικητικά. Εμπνέουν το σεβασμό στον κόσμο και αν και δεν ξέρω τι θέλει ο Μπέκαμ, πιστεύω ότι μπορεί να αναλάβει την αγγλική ομοσπονδία τα επόμενα 10 χρόνια».

Για την υποψηφιότητα της Αγγλίας για το Μουντιάλ του 2018: «Το μεγαλύτερο κακό έγινε από τα δημοσιεύματα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Ήμουν μέλος των επιτροπών και ήμουν «παρών» σε κάθε μίτινγκ. Στην αρχή πίστευα ότι η Αγγλία είχε τις ίδιες πιθανότητες με τη Ρωσία, αλλά τα Μέσα τις μηδένισαν. Όλοι στην Επιτροπή ήμασταν αναστατωμένοι».

Για το ρόλο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα υπάρχει ακρίβεια στα ριπλέι και ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν».