Οι κορυφαίοι του Τσάρλτον

Την κορυφαία εντεκάδα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε σε συνέντευξη του στη Daily Mail, ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» Μπόμπι Τσάρλτον. Δείτε ποιοι είναι...



Οι κορυφαίοι του Τσάρλτον

Μόνο δυο παίκτες που αγωνίζονται στην τωρινή ομάδα έχουν βρει θέση στην 11αδα. Δεν είναι όμως ούτε ο Γκιγκς, ούτε ο Ρούνει που βρίσκονται στον πάγκο, αλλά το αμυντικό δίδυμο που αποτελούν ο Ριο Φέρντιναντ και ο Νεμανια Βίντιτς. Την αμυντική γραμμή στελεχώνουν επίσης, ο Πέτερ Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο ο Ρότζερ Μπερν ο οποίος έχασε τη ζωή του στην τραγωδία του Μονάχου και αριστερά ο Τόνι Νταν, μέλος της ομάδας του 68 που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του συλλόγου.

Στο κέντρο, ο Τσάρλτον έχει συμπεριλάβει και τον εαυτό του. Και πλαισιώνεται από τον Μπράιαν Ρόμπσον και τον Ντάνκαν Εντουαρντς, ο οποίος υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της δεκαετίας του 50, αλλά έχασε τη ζωή του στο Μόναχο.

Για τον Εντουαρντς ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» μιλά με κάτι παραπάνω από κολακευτικά λόγια : «Ήταν ήδη ολοκληρωμένος παίκτης. Ανίκητος στον αέρα και στα τάκλιν, εξαιρετικές πάσες και με τα δυο πόδια, ακούραστος σε όλο το γήπεδο, ασταμάτητος με τη μπάλα στα πόδια και …θανατηφόρος μπροστά στο τέρμα. Ήταν κολοσσός. Όλα αυτά τα χρόνια η απάντηση μου στην ερώτηση πιο είναι ο καλύτερος παίκτης που έπαιξα μαζί ή είχα αντίπαλο, είναι η ίδια : Ο Ντάνκαν Εντουαρντς»

Ο Τσάρλτον προτίμησε τον Ρόμπσον αντί του Ροι Κιν γιατί όπως εξήγησε αν και οι δυο ήταν εξαιρετικοί παίκτες στο χώρου του κέντρου και ηγέτες, ο Ρόμπσον υπερείχε στα γκολ.

Στην επίθεση , επέλεξε τον Ερικ Καντονά γιατί πέρα από ποδοσφαιρικές ικανότητες του αποτέλεσε ίνδαλμα για κάθε νεαρό παίκτη στην ομάδα. Και μαζί του στην κορυφαία εντεκάδα τοποθέτησε τον Ντένις Λόου και τον Τζόρτζ Μπέστ.

Ως αναπληρωματικούς επέλεξε τον Εντουιν Φαν ντερ Σαρ, τον Ντένις Εργουιν, τον Ραιαν Γκιγκς, τον Γουειν Ρούνει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.