Πρώτη «μουρη» ο Γκιγκς

Μπορεί ο Ραιαν Γκιγκς να προσπάθησε να προστατεύσει μέσω ασφαλιστικών μέτρων την ιδιωτική του ζωή, όμως η αποκάλυψη του ονόματος του από τον βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Τζον Χέμινγκ έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα για τον Ουαλό.



Πρώτη «μουρη» ο Γκιγκς

Το πρόσωπο του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιγουράρει στην πρώτη σελίδα των περισσοτέρων εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν σήμερα στην Αγγλία. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση απο εκείνη θα έπαιρνε αν ο Γκίγκς επέτρεπε τη δημοσίευση.

Αν και το όνομα του Γκιγκς είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μέσω του Twitter, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Ουαλός εμπόδιζαν τις εφημερίδες να δημοσιεύσουν το όνομα του στο θέμα που παρουσίαζαν με την εξωσυζυγική σχέση ενός ποδοσφαιριστή με την πρώην παίκτρια του Big Brother Ιμοτζεν Τόμας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο του ο Independent «Αποκαλύφθηκε : Το πιο γνωστό μυστικό στη Βρετανία". Το θέμα σχολίασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στο Skynews, αναφέροντας πως αυτή η μυστικοπάθεια έκανε περισσότερο κακό, με δεδομένο πως οι περισσότεροι ήδη γνώριζαν το όνομα.

Ωστόσο το θέμα που απασχολεί την πολιτική σκηνή δεν είναι η σχέση του Γκιγκς, αλλά το γεγονός οτι ο νόμος δίνει το δικαιώμα μέσω αφαλιστικών μέτρων,  κυρίως στους διάσημους να αποτρέπουν τη δημοσίευση αποκαλυπτικών ρεπορταζ στις εφημερίδες που αφορούν τους ίδιους.