Championship: 43η Αγωνιστική (preview)

Στην Ουαλία στρέφονται τα βλέμματα στη σημερινή αγωνιστική ημέρα της Τσάμπιονσιπ με την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα ΚΠΡ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη δυνατή και φιλόδοξη Κάρντιφ. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να ανέβουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.



Championship: 43η Αγωνιστική (preview)

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΚΠΡ

Κάρντιφ:Το παιχνίδι της χρονιάς είναι το σημερινό για την Κάρντιφ, αφού σε περίπτωση νίκης θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της απευθείας ανόδου. Η νίκη που σημείωσε την Πέμπτη η Νόριτς έριξε προχωρινά τους «μπλούμπερντς» στο τρίτο «σκαλί», όμως στην ομάδα του Ντέιβ Τζόουνς υπάρχει η πίστη ότι θα επανέλθεί. Δικαιολογημένα, μιας και η Κάρντιφ είναι αυτή τη στιγμή (μαζί με τη Ρέντινγκ) η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία και προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Στο πλευρό της θα έχει και μεγάλο αριθμό φίλων της, αφού από τις αρχές της εβδομάδας τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων Τζέι Μποθρόιντ (19 γκολ) δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και λογικά θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Ωστόσο, μένει θα δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και με τον Τσόπρα (βασικός επιθετικός), που ναι μεν επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις, ωστόσο είναι άγνωστο σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται.

ΚΠΡ:Ακόμα και από σήμερα η ΚΠΡ μπορεί να πανηγυρίσει την επάνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης οι «ρέιντζερς» θα επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία, εκτός αν τελικά τους αφαιρεθούν βαθμοί λόγω κάποιων παρατυπιών στις μεταγραφές. Οι φιλοξενούμενοι δεν δείχνουν σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, έχοντας κερδίσει μόνο ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια τους. Οι Λονδρέχοι προέρχονται από την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Ντέρμπι. Κανένα νέο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Νιλ Γουόρνοκ. Ο αμυντικός Γκάσπαρς Γκορκς τραυματίστηκε στο κεφάλι την περασμένη αγωνιστική, αλλά η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική. Ο επίσης στόπερ Φιτζ Χολ ξεπέρασε το πρόβλημα στον δικέφαλο και δεν αποκλείεται να βρει θέση στην 18άδα. Να σημειωθεί ότι παρελθόν από τους φιλοξενούμενους αποτελεί ήδη ο έμπειρος μπακ Πασκάλ Τσιμποντά, ο οποίος ενημερώθηκε ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του.


ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Γουότφορντ:Ουσιαστικά μόνο σε επίπεδο μαθηματικών η Γουότφορντ εξακολουθεί να έχει ελπίδες για να προλάβει τα πλέι οφ. Εντούτοις, η ομάδα του Μάλκι Μακάι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ανεξάρτητα από το αν θα προλάβει ή όχι είναι αποφασισμένη να παλέψει όλα τα ματς μέχρι το φινάλε. Το έδειξε τόσο στην ισοπαλία με τη Νόριτς, αλλά και με το 2-2 που πήρε την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της Λιντς. Ο μέσος Ρος Τζένκινς είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τους γηπεδούχους, κάτι που σημαίνει ότι λογικά ο Ντρινκγουότερ θα έχει μία από τις σπάνιες ευκαιρίες του να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Ο εξτρέμ Μάικλ Μπράιαν επιστρέφει από τραυματισμό στον αστράγαλο, ωστόσο μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος ΜακΤζιν.

Μπάρνσλεϊ:Τυπικό χαρακτήρα έχουν για την Μπάρνσλεϊ τα ματς που απομένουν και μοναδικός στόχος για τους «τάικς» είναι να ολοκληρώσουν τη χρονιά κατακτώντας μια θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από το 1-1 στην έδρα τ ης Μίντλεσμπρο σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν για μεγάλα διαστήματα, αλλά πλήρωσαν για ακόμα μια φορά φέτος την αστοχία τους μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ο τεχνικός Μαρκ Ρόμπινς θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον αμυντικό Στίβεν Φόστερ, αντικαθιστώντας τον Πολ ΜακΣέιν, ο οποίος επέστρεψε στη Χαλ μετά το τέλος του δανεισμού του. Ο Ρόμπινς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα με τραυματισμό ή τιμωρία, με τον πολυδιάστατο αμυντικό Μπόμπι Χάσελ να βρίσκεται και πάλι στη διάθεσή του, έχοντας χάσει τα τρία τελευταία ματς.


ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Ντέρμπι:Με πολύ καλή εμφάνιση και έναν βαθμό στις αποσκευές της έφυγε από το Λονδίνο η Ντέρμπι, μετά το 0-0 με την πρωτοπόρο και σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια ΚΠΡ. Μετά τη νίκη κόντρα στη Λιντς τα «κριάρια» εμφανίστηκαν και πάλι αρκετά βελτιωμένα στην άμυνα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Πλέον ως μόνο κίνητρο στα παιχνίδια που απομένουν έχουν να ξεπεράσουν τους 56 βαθμούς που συγκέντρωσαν πέρυσι (τώρα έχουν 49). Ο Νάιτζελ Κλαφ πρέπει να πάρει την απόφαση αν θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Μπεν Ντέιβις, τον οποίο άφησε στον πάγκο στο ματς της Δευτέρας. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν νέα προβλήματα στους γηπεδούχους, όμως εξακολουθούν να μην υπολογίζονται ο επιθετικός Τσίβκα, ο μέσος Γκριν, ο στόπερ Μπάξτον και ο τερματοφύλακας Ντίνι.

Μπέρνλι:Ζωντανή στο κυνήγι της μια θέσης στα πλέι οφ παραμένει η Μπέρνλι, που δείχνει να ξεπερνά την μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Οι δύο συναπτές εντός έδρας επιτυχίες απέναντι στη Σουόνσι και τη Μίντλεσμπρο έδωσαν... ζωή στους «κλάρετς» που τώρα απέχουν τρεις βαθμούς από την έκτη θέση, με ένα ματς λιγότερο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ομάδα του Εντι Χάουι δεν έχει κερδίσει εκτός από τις 3 Μαρτίου και το «διπλό» στην έδρα της Χαλ. Χωρίς τον Μάρβιν Μπάρτλεϊ θα αγωνιστούν και πάλι οι φιλοξενούμενοι, μιας και ο έμπειρος αμυντικός μέσος εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Αντίθετα, σε θέση να επιστρέψει είναι ο καλός επιθετικός Τζέι Ροντρίγκεζ. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο μέσος ΜακΚαν και οι επιθετικοί Οστιν και Πάτερσον.


ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Πόρτσμουθ:Με... ανυπομονησία περιμένουν οι παίκτες της Πόρτσμουθ να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αυτό κατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο στα αποτελέσματα, με τους «πομπέι» να μετρούν μια ισοπαλία και τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπόρεσαν να κοντράρουν σε κανένα σημείο την Κάρντιφ και απόλυτα δίκαια ηττήθηκαν 3-0. Επειτα από απουσία μίας αγωνιστικής επιστρέφει ο αμυντικός Μάλινς, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Αντίθετα, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών ξεκινά ο στόπερ Ρικάρντο Ρόσα. Αμφίβολος δίνεται ο μπακ Χέρμαν Χρέινταρσον και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει τη θέση του θα πάρει ο έμπεριος Νοτιοαφρικανός Ααρον Μοκοένα.

Σουόνσι:Ολοένα απομακρύνεται το όνειρο της απευθείας ανόδου για τη Σουόνσι, που στα δύο τελευραία ματς συγκέντρωσε μόνο έναν βαθμό. Οι «κύκνοι» μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Χαλ ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική από την Μπέρνλι (2-1) και αυτή τη στιγμή απέχουν επτά βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Για να έχουν ελπίδες να καλύψουν τη διαφορά πρέπει οπωσδήποτε να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών σήμερα. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να χαλαρώσουν κάπως οι παίκτες από την πίεση οι Ουαλοί ταξίδεψαν στα Νότια της Αγγλίας από την Τετάρτη. Για τους φιλοξενούμενους είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του μέσου Τζόι Αλεν, με τον Μπρένταν Ρότζερς να μην αντιμετωπίζει κάποιο άλλο σπουδαίο πρόβλημα.


ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Σέφιλντ Γιουν.:Πολύ αργά για να σώσει οτιδήποτε είναι πλέον για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και απλά μένει το τυπικό μέρος για να αποχαιρετήσει την Τσάμπιονσιπ. Οι «λεπίδες» δεν έκαναν τίποτα για να δείξουν ότι δικαιούνται να παραμείνουν στην κατηγορία, χάνοντας και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους, με πιο πρόσφατο αυτό στην έδρα της Πρέστον (3-1) που επίσης παλεύει για τη σωτηρία της. Με τον υποβιβασμό να είναι ουσιαστικά βεβαιότητα ο Μίκι Ανταμς αναμένετα να επιμείνει και να συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες σε κάποιους από τους πιτσιρικάδες που χρησιμοποιεί τελευταία. Ο δανεικός αμυντικός Μάτοκ ξεπέρασε το πρόβλημά του και επιστρέφει, όμως εκτός πλάνων παραμένουν οι επιθετικοί Κρέσγουελ και Εβανς.

Μπρίστολ Σίτι:Με... καταναγκαστικά έργα μοιάζουν για τους παίκτες της Μπρίστολ Σίτι τα ματς που απομένουν, από τη στιγμή που δεν έχουν ουσιαστικούς στόχους. Αρκεί να ρίξει μια ματιά στα πρόσφατα παιχνίδια των «ρόμπινς» για να καταλάβει τι εννοούμε. Μετά την εντός έδρας ήττα (1-0) από την Ιπσουιτς η συγκομιδή της ομάδας του Κιθ Μίλεν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές παρέμεινε στον έναν βαθμό. Ελπίδες να βρεθεί στην αποστολή των φιλοξενούμενων έχει ο αρχηγός Λούς Κάρι. Ο έμπεριος αμυντικός προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Ο επιθετικός Τζον Στεντ βρίσκεται και πάλι σε θέση να αγωνιστεί, κάτι που ισχύει και για τον μές Κόουλ Σκιουζ.


ΧΑΛ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Χαλ:Βάσιμες είναι οι πιθανότητες της Χαλ να προλάβει τα πλέι οφ και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή προσπάθεια που κάνει στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Μετά τον σημαντικό βαθμό που απέσπασαν στην έδρα της Σουόνσι οι «τίγρεις» δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και έφτασαν εύκολα στο 3-1 κόντρα στη Ντονκάστερ. Η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί μονόδρομο σήμερα για τους γηπεδούχους για δύο λόγους. Για να πιάσουν στην έκτη θέση τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και γιατί την Δευτέρα θα ταξιδέψουν στην έδρα της πρωτοπόρου ΚΠΡ. Μάχη με τον χρόνο για να ξεπεράσει ένα πρόβλημα στο γόνατο δίνει ο εξτρέμ Ρίτσαρντ Γκαρσία. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Νικ Μπάρμπι παραμένει περίπου μία εβδομάδα μακριά από την επιστροφή του στη δράση.

Μίντλεσμπρο:Η χθεσινή απώλεια της Σκάνθορπ επιτρέπει στον Τόνι Μοουμπρέι να πάρει βαθιά ανάσα, αφού αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε ουσιαστικά τη Μίντλεσμπρο στην παραμονή τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε. Βέβαια η «Μπόρο» χρειάζεται ακόμα έναν βαθμό για να τη «σφραγίσει». Από την άλλη, όμως, με τις τελευταίες εμφανίσεις της δεν πείθει πως μπορεί να τα καταφέρει, ειδικά από τη στιγμή που δέχεται γκολ πάρα πολύ εύκολα, όπως έγινε και στην πρόσφατη ήττα (3-1) από την Μπέρνλι. Για τους φιλοξενούμενους επιστρέφει από τιμωρία ο Ολλανδός επιθετικός Μάρβιν Εμνες. Από ίωση ταλαιπωρείται ο φουλ-μπακ Τζόι Μπένετ και δεν υπολογίζεται. Πάντως, υπάρχουν και θετικά νέα για τον Μοουμπρέι, ο οποίος μεσοβδόμαδα είδε τρεις μακροχρόνια τραυματίες να επιστρέφουν στη δράση με τις ρεζέρβες. Ωστόσο, μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι αμυντικοί Χάινς, Χότι, Μπέιλι και Ζεμαμά.


ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΠΡΕΣΤΟΝ

Μίλγουολ:Στη «Ricoh Arena» σταμάτησε το αήττητο σερί έξι αγωνιστικών που είχε δημιουργήσει η Μίλγουολ. Τα «λιοντάρια» δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την Κόβεντρι από τη στιγμή που έμειναν με παίκτη λιγότερο και μάλλον δίκαια ηττήθηκαν 2-1. Πάντως στα αποδυτήρια της ομάδας εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πλέι οφ παραμένουν εφικτός στόχος. Ορθώς, αφού σε περίπτωση νίκη η Μίλγουολ θα μειώσει στους δύο βαθμούς από την έκτη θέση. Σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι με τον Κένι Τζάκετ να μην έχει στη διάθεσή του καμία από τις τρεις βασικές επιλογές του. Ο Στιβ Μόρισον και ο Νιλ Χάρις είναι τιμωρημένοι και ο Κέβιν Λίσμπι είναι τραυματίας στον αστράγαλο. Ο αρχηγός Πολ Ρόμπινσον (αμυντικός) θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Πρέστον:Για την επιβίωσή της μάχεται η Πρέστον και η νίκη της περασμένης αγωνιστικής διατήρησε ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της. Μετά από δύο σερί ισοπαλίες οι «λιλιγουάιτς» έφτασαν στο 3-1 στο πολύ κρίσιμι παιχνίδι με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Φιλ Μπράουν απέχει πέντε βαθμούς από την Κρίσταλ Πάλας, την πρώτη ομάδα που βρίσκεται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, και σήμερα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει μόνο τους τρεις βαθμούς για να ελπίζει στην παραμονή. Πολύ πιθανόν είναι να πραγματοποιήσει την επάνοδό του στη δράση ο αμυντικός Λίον Κορτ, που απουσίασε από τα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια. Ωστόσο, τραυματίας παραμένει ο στόπερ Σιν Σεντ Λέντζερ. Ο μέσος Πολ Πάρι έχασε το προηγούμενο παιχνίδι, λόγω του ότι γέννησε η γυναίκα του, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει.