Ο τίτλος έφερε προσωπική διάκριση

Καλύτερος προπονητής για το μήνα Απρίλιο στην Τσάμπιονσιπ αναδείχθηκε ο τεχνικός της Νιούκαστλ που πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, Κρις Χιούτον.



Ο τίτλος έφερε προσωπική διάκριση

Οι «ανθρακωρύχοι» διένυσαν μια πολύ καλή σεζόν, ενώ ο Απρίλιος ήταν από τους καλύτερους μήνες για την ομάδα του Νιούκαστλ, αφού σε έξι παιχνίδια κατάφερε να μαζέψει 16 πόντους, σημειώνοντας σερί πέντε συνεχόμενων «τρίποντων». Ο υπεύθυνος του βραβείου για τον καλύτερο προπονητή του μήνα στην Τσάμπιονσιπ, Άλαν Κάρμπισλεϊ, τόνισε αναφορικά με τον Χιούτον: «Ο Κρις Χιούτον δικαιούται το βραβείο για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στις νίκες το μήνα Απρίλιο. Το αήττητο σερί τους, βοήθησε στη γενικότερη πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησαν και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, μαζί με την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ».

Η διάκριση για τη Νιούκαστλ ήταν διπλή, αφού ο Κέβιν Νόλα αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ίδιου μήνα. «Αντίπαλοι» του Κρις Χιούτον για το βραβείο του προπονητή ήταν ο Ίαν Χόλογουεϊ της Μπλάκπουλ, ο Ντέιβ Τζόουνς της Κάρντιφ και ο Νάιτζελ Πίρσον της Λέστερ.