Πήγε στην Σίτι για... αλτρουϊσμό!

Για την …τσέπη της Βαλένθια και όχι τη δική του δέχθηκε να μετακομίσει στο Μάντσεστερ και στη Σίτι ο Νταβίντ Σίλβα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποκάλυψε ότι ήθελε να βοηθήσει την πρώην του ομάδα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και …τα πετροδόλαρα της Σίτι ήταν η καλύτερη λύση.



Πήγε στην Σίτι για... αλτρουϊσμό!

Η παραμονή του Σίλβα στη Βαλένθια ήταν κάτι παραπάνω από καλή, όπως ο ίδιος αναφέρει, και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην περιοχή του Λεβάντε. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη των «νυχτερίδων» έπρεπε να καλυφθούν και ο 25χρονος Ισπανός …θυσιάστηκε.

«Θέλετε να μάθετε γιατί έφυγα από τη Βαλένθια; Γιατί η ομάδα χρειάζονταν τα χρήματα από τη μεταγραφή μου. Ήμουν απόλυτα χαρούμενος εκεί και δεν θα έφευγα αν δεν ήταν έτσι η κατάσταση. Ήταν μεγάλη ανάσα τα χρήματα που πήρε η Βαλένθια, κάτι σαν ένεση για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει», δήλωσε ο Νταβίντ Σίλβα και αποκάλυψε το ιστορικό της μεταγραφής: «Ήταν η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η Σίτι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ήθελε να ολοκληρώσει το ζήτημα γρήγορα. Δεν το σκέφτηκα πολύ, αφού ήταν μια πολύ καλή πρόταση για μένα και για τη Βαλένθια».

Η μεταγραφή του Σίλβα κόστισε στους «πολίτες» 27εκ. λίρες, ενώ η Βαλένθια έβαλε στα ταμεία της άλλα 35 εκατομμύρια από τη μεταγραφή του Νταβίντ Βίγια στην Μπαρτσελόνα.