«Μαχαίρι» στις δαπάνες ζητά η FA

Τον περιορισμό των δαπανών για μισθούς και μεταγραφές συνιστά στις ομάδες, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.



«Μαχαίρι» στις δαπάνες ζητά η FA

Στο πλαίσιο συνεδρίασης με βουλευτές ο πρόεδρος της FA Ντειβιντ Μπερνσταιν και ο γενικός γραμματέας Αλεξ Χορν τόνισαν την ανάγκη για την εισαγωγή ενός οικονομικού fair play –στα πρότυπα της UEFA- στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

«Είναι η στιγμή των αποφάσεων για το άθλημα. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κενό μεταξύ του ανώτατου μισθού που υπάρχει στη League 2 και αυτού που ορίζει το Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ. Είναι η στιγμή που πρέπει να περιορίσουμε και στις τέσσερις κατηγορίες τις δαπάνες» επεσήμανε ο Χορν.

Ωστόσο όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι λίγκες και θεωρεί δεδομένο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Πρέμιερ Λιγκ. «Δεν λέω πως σε αυτή τη φάση συμφωνούν, πρέπει να δούμε κάποια πράγματα πρώτα, αλλά είμαι αισιόδοξος» δήλωσε ο Μπερνσταιν ο οποίος αποκάλυψε πως θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους προέδρους και τους εκτελεστικούς διευθυντές των συλλόγων των επαγγελματικών κατηγοριών για να συζητήσουν το θέμα.