«Με τον Κένι, είμαστε ασταμάτητοι»!

Ευλογημένοι που αγωνίζονται στη Λίβερπουλ και αποτελούν «σημαίες» του συλλόγου δήλωσαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη, οι Στίβεν Τζέραρντ και Τζέιμι Κάραγκερ! Οι δύο αστέρες των «κόκκινων», τόνισαν πως με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο, το «Άνφιλντ» παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ενότητα, που κάνει την ομάδα… ασταμάτητη!



«Με τον Κένι, είμαστε ασταμάτητοι»!
Αναλυτικά όσα είπαν οι Τζέραρντ και Κάραγκερ στην εκπομπή «Goals» του «SkySports»:

Για την εθνική Αγγλίας:

Τζέραρντ: «Είναι πάντα ωραίο να παίζει για την εθνική ομάδα της χώρας σου. Είναι οι καλύτερες στιγμές ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Εμείς (σ.σ. μαζί με τον Κάραγκερ) είμαστε πολύ τυχεροί που μαζί με την εθνική, αγωνιζόμαστε σε έναν σπουδαίο σύλλογο, όπως η Λίβερπουλ . Αγαπάμε την ομάδα μας περισσότερο από τους περισσότερους οπαδούς μας . Είναι τεράστια τιμή για έναν ποδοσφαιριστή όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και κάθε φορά που ο ομοσπονδιακός μας προπονητής μας καλεί, θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Κάραγκερ: «Αποσύρθηκα από την εθνική ομάδα, όταν αισθάνθηκα πως πλέον δεν ήμουν ενεργό μέλος και δεν έπαιζα σε όσα παιχνίδια θα ήθελα. Επιπλέον, έχω οικογένεια και απουσίαζα αρκετά συχνά, λόγω και των αγωνιστικών υποχρεώσεων με τη Λίβερπουλ και σκέφτηκα “αν δεν παίζω τώρα στην εθνική, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ”, οπότε θεώρησα σωστό να σταματήσω και να έχω ελεύθερα τα καλοκαίρια μου, για να προετοιμάζομαι καλύτερα για τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τη Λίβερπουλ. Αν και έχω πατήσει τα 33 μου χρόνια, παίζω κάθε εβδομάδα».

Για τον Ρόι Χότζον:

Κάραγκερ: «Την προηγούμενη σεζόν τερματίσαμε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και πιθανότατα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ράφα Μπενίτεθ αποχώρησε από τον σύλλογο. Εμείς, αισθανθήκαμε πως ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα και αξίζαμε πολλά περισσότερα από την 7η θέση. Κυριάρχησε η ιδέα πως με την έλευση ενός νέου προπονητή, θα καταφέρναμε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Ξεκινήσαμε να χτίζουμε κάτι και να έρχονται νέοι ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, η σφραγίδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε μείνει στην ομάδα. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές, έπρεπε να αναρωτηθούμε αν όντως αξίζαμε κάτι περισσότερο από την 7η θέση και αν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο».

Τζέραρντ: «Η δουλειά που έκανε στη Φούλαμ ήταν εκπληκτική και όλοι ανυπομονούσαμε να συνεργαστούμε μαζί του. Στο πρώτο άκουσμα, η συνεργασία της ομάδας με τον Ρόι Χότζον εκείνη τη χρονική περίοδο, φάνταζε ιδανική. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και προπονητής, απλά δεν “έπιασε”. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε και ίσως να αναζητήσουμε κι εμείς τις ευθύνες μας για την αιτία της αποχώρησής του από τον σύλλογο. Δεν πρέπει όλοι να κατηγορήσουν αποκλειστικά τον Χότζον. Θα είναι λάθος».

Για τον Κένι Νταλγκλίς:

Κάραγκερ: «Με τον Κένι στον πάγκο μας, έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών μας, κάτι το οποίο δεν γινόταν με τον Χότζον. Όταν οι οπαδοί τραγουδούν ασταμάτητα και σε στηρίζουν μέχρι τέλους στο Άνφιλντ, τότε ακόμη κι αν χάνεις σε κάποιο παιχνίδι, ξέρεις ότι θα σε στηρίζουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το Άνφιλντ παίζει σπουδαίο ρόλο κάθε χρόνο στην πορεία μας και με την ενότητα που παρατηρείται, είμαστε ασταμάτητοι. Μην ξεχνάτε όμως, ότι τόσο ο Ρόι Χότζον, όσο και ο Ράφα Μπενίτεθ, καλούνταν να ανταπεξέλθουν και με τις διοικητικές “αναταράξεις”. Μπορώ να πω ότι πλέον, όλοι είμαστε χαρούμενοι και αυτό θα διευκολύνει το έργο του Κένι».

Τζέραρντ: «Όταν λήφθηκε η απόφαση για την απομάκρυνση του Μπενίτεθ, όλοι προσπαθούσαμε να σκεφτούμε ποιος θα ήταν ο νέος μας προπονητής. Οι Ράικαρντ και Ντεσάν ήταν στη λίστα, αλλά οι Χότζον και Νταλγκλίς ήταν οι επικρατέστεροι. Ο Κένι απολαμβάνει τη στήριξη και την αγάπη των οπαδών, οπότε μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς ότι θα τον ήθελαν στο Άνφιλντ από την πρώτη μέρα της σεζόν. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από την έλευσή του στην ομάδα και η συνεργασία μαζί του είναι εξαιρετική. Αγαπάει τη Λίβερπουλ όσο λίγοι, γνωρίζει τη δουλειά και όλοι μαζί θέλουμε να επαναφέρουμε τον σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών».

Για την καριέρα τους στη Λίβερπουλ:

Τζέραρντ: «Θέλουμε σε κάθε παιχνίδια να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο Τζέιμι έχει αγωνιστεί σε πολύ περισσότερα παιχνίδια από εμένα και μπορεί να καταρρίψει ακόμη περισσότερα ρεκόρ. Είναι φανταστικό να φτάνεις σε μια αξιοζήλευτη διάκριση με τη Λίβερπουλ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατακτάς τίτλους».

Κάραγκερ: «Είναι πολύ σημαντικό που παίζω ακόμη! Θέλω να παίζω όσο το δυνατόν σε περισσότερα παιχνίδια και όσο συνεχίζω να μετράω παρουσίες με την κόκκινη φανέλα, τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, αν καταφέρω να σημειώσω ακόμη περισσότερες ατομικές διακρίσεις, θα είναι καλό, γιατί θα σημαίνει ότι ακόμη μπορώ να παίζω και να συνεισφέρω στον σύλλογο. Αν με ρωτήσετε πάντως για το μυστικό μου, είναι πως κανείς, ποτέ, δεν με έχει ζητήσει! Καμία ομάδα δεν ήθελε ποτέ! Παρόλα αυτά, είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να μείνω τόσα χρόνια στη Λίβερπουλ και μακάρι να ολοκληρώσω εδώ την καριέρα μου».