Ηρεμία θέλει από Λουίς ο Αντσελότι

Να είναι «πιο ήρεμος» προέτρεψε τον Νταβίντ Λουίς ο Κάρλο Αντσελότι, καθώς ο αμυντικός γλίτωσε ξεκάθαρα την κόκκινη κάρτα στη νίκη της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Ηρεμία θέλει από Λουίς ο Αντσελότι

Το νέο απόκτημα, αξίας 25 εκ. λιρών, των Λονδρέζων στάθηκε τυχερό που δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ιδιαίτερο επικίνδυνο φάουλ πάνω στο Γουέιν Ρούνεϊ, στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» την Τρίτη.

Το γενικά σκληρό αμυντικό παιχνίδι του Βραζιλιάνου αμυντικού μετρίασε την εξαιρετική απόδοσή του, η οποία περιελάμβανε και το υπέροχο γκολ της ισοφάρισης.

Ο Αντσελότι αναγνωρίζει ότι ο Λουίς χρειάζεται να βελτιώσει τον τομέα αυτοπειθαρχίας του, αν δεν θέλει να εξελιχθεί σε βάρος για την ομάδα του αντί για περιουσιακό στοιχείο.

«Θα πρέπει να μάθει το αγγλικό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, που συμπλήρωσε «Θα πρέπει ακόμη, να είναι πιο ήρεμος στη διάρκεια των αγώνων. Εμφανώς έχει επιδείξει μέρος των μεγάλων ικανοτήτων του, ως ποδοσφαιριστής, αλλά οφείλει να βελτιωθεί, καθώς διαθέτουμε πιο έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν καλύτερα το αγγλικό ποδόσφαιρο».

Οι εμφανίσεις του πάντως τον έχουν «δέσει» με τους οπαδούς της Τσέλσι και ο Αντσελότι πιστεύει ότι ο προικισμένος κεντρικός αμυντικός έχει να δώσει πολλά ακόμη:

«Είναι εξαιρετικός και στο επιθετικό κομμάτι, πασάρει σωστά τη μπάλα και βγάζει την ομάδα μπροστά, ενώ μπορεί ακόμη και να σκοράρει. Οπωσδήποτε όμως επιδέχεται βελτίωσης».