«Εμπρηστική συμπεριφορά στο Old Firm»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τα γεγονότα που σημάδεψαν τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου Σκωτίας Σέλτικ-Ρειντζερς, ο εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Στιούαρτ Ρεγκαν.



«Εμπρηστική συμπεριφορά στο Old Firm»

«Η σκωτσέζικη ομοσπονδία καταδικάζει την εμπρηστική και ανεύθυνη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Σέλτικ και Ρέιντζερς στο Σέλτικ Παρκ» ανέφερε η ανακοίνωση, τονίζοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα γεγονότα και πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

«Ως εκτελεστικός διευθυντής αυτού του οργανισμού είμαι ταυτόχρονα στεναχωρημένος και ντροπιασμένος παρακολουθώντας αυτές τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε ένα ματς το οποίο υποτίθεται πως ήταν η διαφήμιση του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου» τόνισε ο Ρέγκαν και συμπλήρωσε «Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το άθλημα μας βρίσκεται στο σκοτάδι. Κατανοώ ότι υπάρχει πίεση λόγω των προσδοκιών από τους δυο συλλόγους αλλά η συμπεριφορά τους χθες ξεπέρασε τα όρια του επιτρεπτού σε ένα ποδοσφαιρικό ματς»

Με την ανακοίνωση η ομοσπονδία τόνισε προς τους δυο συλλόγους πως έχουν καθήκον να φροντίζουν για την εικόνα και την ακεραιότητα του παιχνιδιού είναι πάσα στιγμή και ζήτησε από τους δυο συλλόγους να εξασφαλίσουν ένα πιο υπεύθυνο επίπεδο συμπεριφοράς.

"Σε μια εποχή λιτότητας και οικονομικής δυσπραγίας, το ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη χώρα για να αποκαταστήσει την εικόνα της ως εθνικό σπορ, εξυμνώντας την υπερηφάνεια και το πάθος» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει  «Έναςβαθμός πίστης στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο χάθηκε χθες το βράδυ. Όλα τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της."