Τα «καμώματα» του Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν είναι από τα καλύτερα παιδιά των αγγλικών γηπέδων και το απέδειξε στο ματς με την Γουϊγκαν, όπου χτύπησε με γροθιά τον Μακάρθι, χωρίς να τιμωρηθεί! Το england365.gr θυμίζει τα «καμώματα» του από τότε που άρχισε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.



Τα  «καμώματα» του Ρούνεϊ

 Τόσο με την Εβερτον και την Γιουνάιτεντ, όσο και με την Εθνική Αγγλίας, ο Ρούνεϊ χάνει συχνά τον έλεγχο και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Θυμηθείτε το «εκρηκτικό» παρελθόν του:

 

1 Ιανουαρίου 2011: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει εκτός με την Γουέστ Μπρομ και στην αρχή του ματς σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, ο Γουέιν Ρούνει ρίχνει αγκωνιά στον αντίπαλο του Πολ Σάρμερ, αλλά δεν αποβάλλεται!

18 Iουνίου 2010: Η Αγγλία φέρνει 0-0 με την Αλγερία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, οι Αγγλοι φίλαθλοι αποδοκιμάζουν τους  παίκτες και μετά ο Ρούνεϊ δηλώνει στον Τύπο: «Είναι ωραίο να βλέπεις τους δικούς σου οπαδούς να σε αποδοκιμάζουν. Εχουμε πιστούς υποστηρικτές»

 

21 Μαρτίου 2009: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνει 2-0 εκτός έδρας από την Φούλαμ και ο Γουέιν από τα νεύρα του κλωτσάει την μπάλα προς το μέρος του διαιτητή και φυσικά αντικρύζει την κόκκινη κάρτα! Στο δρόμο προς τα αποδυτήρια συνεχίζει τον εξάψαλμο στον διαιτητή και κλωτσάει ότι βρίσκει μπροστά του…

 

25 Οκτωβρίου 2008:  Δεν ήταν η πρώτη φορά που επέστρεφε στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά αυτή τη φορά προκάλεσε. Ο Ρούνεϊ πέτυχε γκολ εις βάρος της παλιάς του ομάδα και φίλησε το σήμα της Γιουνάιτεντ προκαλώντας λαϊκή οργή. Ο Φέργκιουσον είδε ότι ήταν… φτιαγμένος, έκανε και κάτι σκληρά φάουλ και αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή. Πάντως παρότι ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δεν τον τιμώρησε για την χειρονομία του.

5 Αυγούστου 2006: Φιλικό με την Πόρτο στο  Άμστερνταμ και ο Ρούνεϊ αποβάλλεται λόγω… φιλικής αγκωνιάς στον Πέπε! Πάντως ο Φέργκιουσον τον υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι οι Πορτογάλοι έκαναν χειρότερα…

1η Ιουλίου 2006: Στο Μουντιάλ της Γερμανίας η Αγγλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία και ο Ρούνεϊ βλέπει την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό φάουλ στον Ρικάρντο Καρβάλιο. Στη συνέχεια εξερράγη ακόμα περισσότερο και τσακώνεται με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο!

14 Σεπτεμβρίου 2005: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Βιγιαρεάλ και ο Ρούνεϊ δέχεται κίτρινη για επικίνδυνο χτύπημα σε αντίπαλο του. Αμέσως χειροκροτεί ειρωνικά τον Κιμ Μίλτον Νίλσεν και ο κορυφαίος εκείνη την εποχή διαιτητής τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη.

7 Σεπτεμβρίου 2005: Σε αγώνα κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, μπλέκεται σε καυγά με τον Κιθ Γκιλέσπι, παίρνει την πρώτη κίτρινη και λίγο αργότερα αποβάλλεται για νέο καυγά με τον Μπέιρντ.  

26 Δεκεμβρίου 2004: Η Μάντσεστερ υποδέχεται την Μπόλτον στο Ολντ Τράφορντ και ο Ταλ Μπεν Χαϊμ χτυπάει τον Ρούνει πάνω στο παιχνίδι, αλλά δεν δίνεται φάουλ. Ο διεθνής επιθετικός σηκώνεται και σπρώχνει τον Ισραηλινό, ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρεί με τρεις αγωνιστικές τον Ρούνεϊ.

17 Νοεμβρίου 2004: Φιλικό της Αγγλίας με την Ισπανία με διαιτητή τον Γιώργο Κασναφέρη. Ο Ρούνεϊ είναι εκνευρισμένος και χτυπάει τον ένα Ισπανό μετά τον άλλο. Ο Ελληνας διαιτητής του δείχνει κίτρινη και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Ερικσον τον αλλάζει μετά από 42 λεπτά παιχνιδιού για να μην αποβληθεί. Ο Ρούνεϊ αποχωρεί και ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο το περιβραχιόνιο για το πένθος για τον θάνατο του πρώην άσου Εμλιν Χιούζ.

 

13 Δεκεμβρίου 2003: Παίζοντας κόντρα στην Πόρτσμουθ πετυχαίνει το νικητήριο γκολ 2-1 και πλακώνεται με τον Στιβ Στόουν, τον οποίο σπρώχνει και ρίχνει κάτω. Πιστεύει ότι θα δεχτεί κόκκινη και αποχωρεί μόνος τους, αλλά ο διαιτητής βγάζει την κίτρινη. Ο συμπαίκτης του στην Εβερτον Κέβιν Κάμπελ τρέχει και τον φωνάζει να επιστρέψει γιατί δεν αποβλήθηκε!

 

26 Δεκεμβρίου 2002: Η πρώτη αποβολή στην επαγγελματική καριέρα του. Σε ηλικία 17 ετών παίζει με την Εβερτον κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Κάνει τάκλιν με τα δύο πόδια στον αντίπαλο αμυντικό Στιβ Βίκερς, στο δεύτερο μέρος που μπήκε ως αλλαγή και αμέσως βλέπει την κόκκινη κάρτα!