«Οι Γκλέιζερς τζογάρουν στις πλάτες μας»

Συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, καθώς οι σύνδεσμοι οπαδών της ομάδας καλούν τους Γκλέιζερς να παραχωρήσουν τις μετοχές τους και τους κατηγορούν για κερδοσκοπικά παιχνίδια.



«Οι Γκλέιζερς τζογάρουν στις πλάτες μας»

H «Man Utd Supporters Trust», μέσω του εκπροσώπου της στάθηκε στα παζάρια που κάνουν οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες για να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή πώλησης του συλλόγου: «Είναι ξεκάθαρο ότι με την πίεση που τους ασκείται από τόσες διαφορετικές πλευρές, δεν έχουν πολύ καιρό ακόμη μπροστά τους. Δεν θα είναι πολύ καιρό ακόμη ιδιοκτήτες της ομάδας μας και το μόνο εμπόδιο που έχουν είναι η τιμή που θα πουλήσουν τις μετοχές τους».

Ο Ντάνκαν Ντράσντο, εκπρόσωπος και Εκτελεστικός Διευθυντής της κίνησης φιλάθλων της Γιουνάιτεντ τόνισε ότι παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει ο σύλλογος παγκοσμίως, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις και τις πωλήσεις στην μπουτίκ έχουν σημειώσει σημαντική μείωση, λόγω του ...μποϊκοτάζ που έχουν επιβάλει οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων». «Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόντρα των Γκλέιζερς με εμάς τους φιλάθλους έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα οικονομικά της ομάδας. Για να το θέσω απλά, αυτή η οικογένεια στερεί από τη Γιουνάιτεντ πολλά έσοδα», τόνισε και εκθείασε την προσπάθεια που κάνει το MUST, το οποίο αριθμεί 166.952 μέλη, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος των φιλάθλων της Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, οι Αμερικάνοι επενδυτές θα πουλήσουν τις μετοχές τους μόνο στην περίπτωση που η πρόταση που θα έχουν στα χέρια τους περιέχει ένα …αστρονομικό ποσό. Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισολογισμού των «μπέμπηδων» τα έσοδα από την εμπορική χρήση του σήματος σημείωσαν αύξηση 30,2%.