Championship:34η αγωνιστική (preview)

Χρονικά διεξάγεται πρώτο και το παιχνίδι της Σουόνσι με τη Λιντς είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα σημερινά. Οι «κύκνοι» έχουν ανεβάσει στροφές στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο, με τη Λιντς να έχει ως στόχο τουλάχιστον να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ.



Championship:34η αγωνιστική (preview)
Πηγή:www.footballbet.gr
 
ΣΟΥΟΝΣΙ - ΛΙΝΤΣ
Σουόνσι: Η ομάδα που ωφελήθηκε περισσότερο από τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής ήταν η Σουόνσι. Φεύγοντας με το «διπλό» από την έδρα της Κόβεντρι έφτασε τις τρεις σερί νίκες και πέρασε στη δεύτερη θέση. Σήμερα μπορεί να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την απευθείας άνοδο, νικώντας έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο. Χωρίς νέα προβλήματα συνεχίζουν οι γηπεδούχοι και τα προβλήματα για τον Μπρένταν Ρότζερς είναι ευχάριστα, αφού έχουν να κάνουν με το ποιους παίκτες θα αφήσει εκτός ενδεκάδας. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο αρχηγός Γκάρι Μονκ (αμυντικός) και ο Ισπανός μέσος Αντρέα Ορλάντι.
Λιντς: Για δεύτερο στη σειρά ματς στο «Ελαντ Ρόουντ» η Λιντς απέτυχε να πάρει τους τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται οριακά εντός της πρώτης εξάδας. Για ατομικά λάθη που στοιχίζουν στην ομάδα του μίλησε ο Γκρέισον και στη διάρκεια της εβδομάδας βρισκόταν σε αναζήτηση ενός ακόμα δανεικού για να ενισχύσει τα «παγόνια». Χωρίς τον τιμωρημένο Μπράντλεϊ Τζόνσον θα παραταχθεί η Λιντς. Ο Αγγλος μέσος αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και η απουσία του είναι η μοναδική για τους φιλοξενούμενους μαζί με αυτή του δεξιού μπακ, Πολ Κόνολι.
 
ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ
Ιπσουιτς: «Φρένο» έβαλε η ΚΠΡ στην ανοδική πορεία της Ιπσουιτς, η οποία έχει ξαναβρεί τον εαυτό της από τότε που ανέλαβε ο Πολ Τζιούελ. Η εμφάνιση των «τράκτορ μπόις» δεν ήταν άσχημη. Ειδικά στο πρώτο μέρος τα πήγαν πολύ καλά κόντρα στην κορυφαία ομάδα της κατηγορίας, όμως δεν είχαν τον τρόπο για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Εκτός πλάνων για τους γηπεδούχους βρίσκεται ο Ιρλανδός μέσος Κόλιν Χίλι, που έγινε αναγκαστική αλλαγή μεσοβδόμαδα. Ο αρηχγός Ντέιβιντ Νόρις (μέσος) αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δέκα ημέρες ακόμα, με την απουσία του γκολκίπερ Μέρφι να υπολογίζεται περίπου σε έναν μήνα.
Πόρτσμουθ: Ονειρεμένο σερί για την Πόρτσμουθ, που πλέον έχει κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή. Μετά το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας οι «πομπέι» έφτασαν τις τρεις διαδοχικές νίκες, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι σε αυτό το διάστημα κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Ο βετεράνος επιθετικός Νουάνκο Κανού αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή των φιλοξενούμενων, όμως αμφίβολη παραμένει η παρουσία του εξτρέμ Λόρενς. 
 
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ
Κρίσταλ Πάλας: Με επάνοδο στις επιτυχίες ελπίζουν να συνδυάσουν στην Κρίσταλ Πάλας την επιστροφή στο «Σέλχαρστ Παρκ». Οι «αετοί» δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία εννέα ματς μπροστά στο κοινό τους, χωρίς μάλιστα να παραβιαστεί η εστία τους στα οκτώ πρόσφατα. Η απώλεια κόντρα στην Πόρτσμουθ φέρνει τους γηπεδούχους οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κάνει την ανάγκη τους για νίκη επιτακτική. Επειτα από απουσία τριών αγωνιστικών επιστρέφει ο καλός μέσος, Αλεξ Μάροου. Πιθανότατα θα πάρει τη θέση του αριστερού μπακ Ντέιβιντ Ράιτ, που υπηρεσιακά αγωνίστηκε στο κέντρο. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επίσης αριστερός αμυντικός, Λι Χιλς.
Ρέντινγκ: Εχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους επιθετικούς Χαντ και Λονγκ (σκόραραν και οι δύο) η Ρέντινγκ ήταν καλύτερη από τη Μίλγοουολ σε όλους τους τομείς και δίκαια επέστρεψε στις νίκες. Το αποτέλεσμα έφερε τους «βασιλικούς» επτά βαθμούς μακριά από την έκτη θέση, διατηρώντας ζωντανές τις πιθανότητές τους για παρουσία στα πλέι οφ. Σημαντική επιστροφή για τους φιλοξενούμενους, που υπολογίζουν και πάλι στον καλό μέσο Κάρατσαν. Εξακολουθεί να απουσιάζει ο κεντρικός αμυντικός Αλεξ Πιρς, ενώ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι αναμένεται να απουσιάσει ο βασικός γκολκίπερ Ανταμ Φεντερίτσι. Αμφίβολη είναι η παρουσία του επιθετικού Μανσέ.
 
ΛΕΣΤΕΡ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ
Λέστερ: Χωρίς ήττα για εννέα παιχνίδια είχε μείνει η Λέστερ, όμως το πολύ καλό σερί που έκανε η ομάδα του Σβεν Γκόραν Ερικσον σταμάτησε απέναντι στην Κάρντιφ. Πιθανότατα στο χειρότερο παιχνίδι τους το τελευταίο διάστημα οι «αλεπούδες» βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ και δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν στη συνέχεια. Σε θέση να αγωνιστεί θα είναι λογικά ο έμπειρος επιθετικός, Νταράιους Βασέλ, αν και ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Ο άλλος επιθετικός, Στιβ Χάουαρντ, είναι ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που είναι δεδομένο ότι θα απουσιάσει. Η Λέστερ εξακολουθεί να είναι αήττητη στο «Γουόκερς» από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ερικσον.
Κόβεντρι: Με τον διαιτητή του αγώνα με τη Σουόνσι τα έχουν στην Κόβεντρι και ουσιαστικά του «χρεώνουν» την ήττα. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» δίκαια μιλούν για παράβαση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν το αποτέλεσμα ήταν ακόμα 0-0, με τον Εϊντι Μπουθρόιντ να μένει, κατά τα άλλα, απολύτως ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Ο επιθετικός Κλάιβ Πλατ επιστρέφει στην αποστολή των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Μπουθρόιντ θα περιμένει μέχρι την τελευταία για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκονται ο σημαντικός αμυντικός, Λι Κάρσλεϊ, και ο στόπερ Μπεν Τέρνερ. 
 
ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ
Μίλγουολ: Απομακρύνεται για τη Μίλγουολ το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ, μετά την ήττα από τη Ρέντινγκ. Ο Κένι Τζάκετ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου και κάλεσε τους παίκτες του να παίζουν με ένταση σε κάθε παιχνίδι, αν θέλουν να κάνουν κάτι καλό στο τέλος της χρονιάς. Σε μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής τα «λιοντάρια» προχώρησαν στην απόκτηση του μέσου Μάρτιν Ρόουλαντς από την ΚΠΡ. Ο έμπειρος Ιρλανδός έχει πιθανότητες ακόμα και να ξεκινήσει, με δεδομένο ότι τραυματίστηκε ο Τζίμι Αμπντού. Πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο έχει ο επιθετικός ΜακΚουόιντ.
Νότιγχαμ: Πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της για απευθείας άνοδο πέταξε η Νότιγχαμ Φόρεστ την Τρίτη. Αν και προηγήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με την Πρέστον ισοφαρίστηκε στο έκτο! Ο Μπίλι Ντέιβις δεν τα έβαψε μαύρα, τονίζοντας ότι οι παίκτες του ήταν επηρεασμένοι από τα τέσσερα ματς που έδωσαν μέσα σε εννέα μέρες. Ο Πολ Κοντέσκι προστέθηκε στα προβλήματα των φιλοξενούμενων. Ο διεθνής αριστερός μπακ, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Λίβερπουλ, αντικαταστάθηκε με πρόβλημα στον δικέφαλο στο τελευταίο παιχνίδι. Οι επιθετικοί Τάισον και Ερνσοου απουσίασαν μεσοβδόμαδα, λόγω προβλήματος σε αστράγαλο και πλάτη αντίστοιχα. Ολοι τους θεωρούνται αμφίβολοι, ενώ ήδη νοκ άουτ έχουν τεθεί ο αμυντικός Γουίλσον, ο μέσος Μουσί και οι επιθετικοί Φίντλεϊ και Μπλάκστοκ.
 
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΚΠΡ
Μίντλεσμπρο: Αναγκαία ήταν για τη Μίντλεσμπρο η κατάκτηση των τριών βαθμών στο ματς με τη Μίλγουολ και παρά τα προβλήματα το αποτέλεσμα ήρθε. Τα πράγματα πάντως παραμένουν ρευστά και η Μπόρο πρέπει να ντουμπλάρει τις νίκες για να αυξήσει τις πιθανότητές της για παραμονή. Πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο έμπειρος Σκοτσέζος μέσος, Μπάρι Ρόμπσον. Η είδηση ασφαλώς είναι ευχάριστη για τον Μοουμπρέι, που εξακολουθεί να έχει αρκετά προβλήματα. Σε 15 ημέρες αναμένεται να επιστρέψει ο γκολκίπερ Κόιν, ενώ ανάλογο διάστημα θα λείψει και ο στόπερ ΜακΜάνους. Πλησιάζει στην επιστροφή ο μέσος Γουίλιαμς, αλλά εκτός παραμένει ο χαφ Φλουντ.
ΚΠΡ: Σερί εννέα αγωνιστικών χωρίς ήττα τρέχει η ΚΠΡ και κάθε αγωνιστική που περνάει βρίσκεται ολοένα πιο κοντά στον στόχο της επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «ρέιντζερς», με δύο γκολ στα τελευταία 13 λεπτά, πήραν και το δύσκολο ματς με την Ιπσουιτς και ανέβασαν την απόσταση από την τρίτη θέση στους έξι βαθμούς. Ο χρήσιμος μέσος Εφρέμ επιστρέφει στην αποστολή των φιλοξενούμενων, εξακολουθεί όμως να απουσιάζει ο εξτρέμ Σμιθ. Μακροχρόνια τραυματίες είναι ο αμυντικός Ράματαζ και οι επιθετικοί Αγκιεμανγκ και Μακί.
 
 
ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ - ΝΟΡΙΤΣ
Μπάρνσλεϊ: Ευχαριστημένος και μόνο από το ότι η ομάδα του ήταν ανταγωνιστική μέσα στο «Ελαντ Ρόουντ» δήλωσε ο Μαρκ Ρόμπινς. Το καλό βέβαια ήταν ότι η εμφάνιση της Μπάρνσλεϊ κόντρα στη Λιντς επιβραβεύτηκε με ένα βαθμό και αν οι «ρόμπινς» ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τους τρεις. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν για τους γηπεδούχους οι μέσοι Ντόιλ και Μέλις. Ο επίσης μέσος (και καλύτερος παίκτης της Μπάρνσλεϊ μέχρι τώρα) Ούγκο Κολάσε εξακολουθεί να μην υπολογίζεται. Εκτός είναι και οι μακροχρόνια τραυματίες αμυντικοί ΜακΕβιλι και Πότερ.
Νόριτς: Πολύ χαμηλότερα από τα φετινά στάνταρ της ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε η Νόριτς στην εντός έδρας ισοπαλία. Για μία ομάδα βέβαια που έκανε πολλά βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι λογικό να υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Πάντως, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα για τα «καναρίνια», που παλεύουν και για την απευθείας άνοδο. Την πολυτέλεια να παρατάξει ενδεκάδα χωρίς αλλαγές έχει ο Πολ Λάμπερτ, μια και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα από το περασμένο παιχνίδι. Ωστόσο, τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Κρις Μάρτιν και ο μέσος Λάπιν. Εκτός για το υπόλοιπο της περιόδου βρίσκεται ο Λίον Μπάρνετ, ωστόσο επέστρεψε ο επίσης αμυντικός Μπερτέλ Ασκού, μετά το τέλος του δανεισμού του στη Μίλγουολ.
 
 
ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ
Μπρίστολ Σίτι: Με τον πρώτο σκόρερ της πέρυσι, τον Νίκι Μέιναρντ, να ξεκινάει παιχνίδι ύστερα από πολλούς μήνες και να βρίσκει δίχτυα, η Μπρίστολ Σίτι έφτασε σε μία νίκη που χρειαζόταν πάρα πολύ στην έδρα της Γουότφορντ. Εντός έδρας, πάντως, οι «ρόμπινς» έρχονται από διαδοχικές γκέλες. Το καλό είναι ότι εφόσον το επιθυμεί ο Κιθ Μίλεν μπορεί να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, μια και δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα.
Σκάνθορπ: Την ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία κάνει η Σκάνθορπ και εκμεταλλευόμενη τα σερί παιχνίδια που είχε στο «Γκλάνφορντ Παρκ» πήρε επτά μαζεμένους βαθμούς. Η νίκη που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, μια και ήρθε απέναντι σ' έναν αντίπαλο με κοινό στόχο τη σωτηρία. Σκέψεις για να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές κάνει ο Ιαν Μπάρακλαφ, κυρίως λόγω πιθανής κόπωσης. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει λίγο πριν τη σέντρα ο επιθετικός Κρις Ντάγκναλ, ενώ εκτός παραμένουν οι έξι γνωστοί μακροχρόνια τραυματίες.
 
ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Ντονκάστερ: Επειτα από τέσσερις άκαρπες προσπάθειες η Ντονκάστερ πήρε τον πρώτο βαθμό της, φεύγοντας με την ισοπαλία από την έδρα της Νόριτς. Οι «ρόβερς» πληρώνουν το ότι αυτό το διάστημα έχουν πολλούς σημαντικούς παίκτες εκτός μάχης και στα τελευταία ματς παίζουν με ενδεκάδα ανάγκης. Πιθανότητες, αλλά ελάχιστες, για να επσιτρέψει έχει ο πολύ καλός επιθετικός, Μπίλι Σαρπ. Ο μέσος Τζίλετ και ο αμυντικός Μάρτις έχουν επίσης ελπίδες να γυρίσουν από μακροχρόνιους τραυματισμούς και να βρεθούν στον πάγκο. Οι μέσοι Κόπινγκερ, Γουντς και Μέισον, ο επιθετικός Χέιτερ και οι αμυντικοί Τσέιμπερς, Ο’Κόνορ και Ντουμπουγιά εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μάχης.
Γουότφορντ: Πρακτικά οι όποιες ελπίδες είχε η Γουότφορντ για να προλάβει τα πλέι οφ εξανεμίστηκαν μετά και την εντός έδρας ήττα από την Μπρίστολ Σίτι. Με τη διαφορά από την έκτη θέση να βρίσκεται στους εννέα βαθμούς και την ομάδα του Μάλκι Μακάι να τρέχει σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα θα πρέπει να γίνουν πολλά για να ανατραπεί το σκηνικό. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ευελπιστεί ότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον εξτρέμ, Γουίλ Μπάκλεϊ. Εκτός, όμως, παραμένει σίγουρα ο δεξιός μπακ Ντόλι, ενώ και ο πιτσιρικάς Μπράιαν παραμένει τραυματίας. Στην Τότεναμ επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του ο εξτρέμ Τάουνσεντ.
 
 
ΠΡΕΣΤΟΝ - ΜΠΕΡΝΛΙ
Πρέστον: Χωρίς νίκη με τον Φιλ Μπράουν στον πάγκο παραμένει η Πρέστον, εντούτοις μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί η ισοπαλία κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «λιλιγουάιτς» έφυγαν με βαθμό από τη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος, όμως για να σώσουν τη χρονιά θα πρέπει να θυμηθούν και τι σημαίνει νίκη, αρχής γενομένης από σήμερα. Ο Μπράουν περιμένει να επιστρέψουν οι σημαντικοί επιθετικοί Χιουμ και Κρις Μπράουν, που λείπουν εδώ και αρκετά παιχνίδια.
Μπέρνλι: Εκτός από το πρώτο τέταρτο του αγώνα η Μπέρνλι έδειξε πολύ καλά στοιχεία κόντρα στην Κάρντιφ και ίσως δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία που πήρε στην Ουαλία. Οι «κλάρετς» δείχνουν ότι διανύουν καλή περίοδο και παραμένουν στο κόλπο τη συμμετοχής στα πλέι οφ, όμως μεσοβδόμαδα... ατύχησαν και ηττήθηκαν 5-1 από τη Γουέστ Χαμ στο Κύπελλο. Ο επιθετικός Μάρτιν Πάτερσον είναι πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της περιόδου, με τον μέσο ΜακΚαν να παραμένει μακροχρόνια τραυματίας.
 
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΝΤΕΡΜΠΙ
Σέφιλντ Γιουν.: Ντροπιασμένος δηλώνει ο Μίκι Ανταμς για το ρεκόρ που έχει μέχρι τώρα στον πάγκο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι «λεπίδες» είναι χωρίς νίκη σε 11 ματς με τον νέο τεχνικό τους και αν σύντομα δεν κάνουν κάτι, θα χάσουν το τρένο της παραμονής. Απέναντι στην ντεφορμέ Ντέρμπι έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία για να αντιστρέψουν το κλίμα. Ο νεοαποκτηθέντας δανεικός αμυντικός, Μπιορν Χέλγκε Ρίισε, δίνεται αμφίβολος, μετά τον τραυματισμό του στον δικέφαλο στα μέσα της εβδομάδας. Με ανάλογο πρόβλημα μοιρασμένες πιθανότητες να προλάβει έχει ο επιθετικός, Σαμ Βόουκς. Τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Λόουρι. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί με τους αμυντικούς Μόργκαν, Τέιλορ και Φρανς, τον γκολκίπερ Ράιτ, τον επιθετικό Χέντερσον και τον μέσο Μοντγκόμερι να παραμένουν εκτός δράσης.
Ντέρμπι: Σερί οκτώ αγωνιστικών χωρίς νίκη τρέχει η Ντέρμπι, με αποτέλεσμα να πλησιάσει επικίνδυνα στη ζώνη του υποβιβασμού. Η ήττα από την Χαλ ήταν η τέταρτη διαδοχική για τα «κριάρια» στο «Πράιντ Παρκ» και παρ' ότι ο Νάιτζελ Κλαφ δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ξέρει ότι παίζει το κεφάλι του. Με τον βασικό γκολκίπερ Μπαϊγουότερ και τον αναπληρωματικό Ντίνι να είναι τραυματίες, ο Φρανκ Φίλντινγκ επέστρεψε δανεικός από την Μπλάκμπερν. Ρόμπερτς (αμυντικός) και Μπέιλι (μέσος) είναι αμφίβολοι, αλλά πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο έμπειρος αμυντικός Λίκοκ. Ο δανεικός επιθετικός Τζέιμι Γουόρντ, δεν έχει δικαίωμα να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία ανήκει.
 
 
ΧΑΛ - ΚΑΡΝΤΙΦ
Χαλ: Χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, η Χαλ αποχώρησε με τους βαθμούς της νίκης από την έδρα της Ντέρμπι. Απόλυτο δίκιο είχε ο Νάιτζελ Πίρσον, που ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή, στην προσπάθεια που κάνουν οι «τίγρεις» να πλησιάσουν κοντά στην εξάδα, σημαντικά είναι μόνο τα αποτελέσματα και δεν θα τον πείραζε αν η νίκη σήμερα ερχόταν με ανάλογο τρόπο. Κανένα νέο τραυματισμό ή τιμωρία δεν αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι. Ο νεαρός μέσος Κάμερον Στιούαρτ φαίνεται πως είναι μακροχρόνια τραυματίας, όμως εκτός από την απουσία του ο Πίρσον έχει την πολυτέλεια να έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.
Κάρντιφ: Γρήγορα συνήλθε από την ήττα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ η Κάρντιφ. Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό παιχνίδι οι Ουαλοί δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη φορμαρισμένη Λέστερ. Οι «μπλούμπερντς» σκόραραν δύο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια έπαιξαν πολύ έξυπνα τακτικά, επιτρέποντας στον αντίπαλο να κυκλοφορεί άσκοπα την μπάλα. Πρόβλημα στο γόνατο αντιμετωπίζει ο βασικός αμυντικός, Σέγι Ολοφινγιάνα, και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα. Ο τεχνικός Ντέιβ Τζόουνς θα περιμένει επίσης να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εξτρέμ Τζέισον Κούμας.