Στη «σκιά» του Ρούνει

Πολλά όμορφα και θαυμαστά πράγματα έγιναν στην 27η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως, έμειναν στην «σκιά» του απόλυτου γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Τοengland365 ρίχνει «φως» σε όσα έγιναν το τριήμερο.  



Στη «σκιά» του Ρούνει
Το απόλυτο γκολ του Ρούνεϊ
 
Ο Ρούνεϊ χαρακτήρισε το νικητήριο 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι, ως το καλύτερο γκολ της καριέρας του και δεν έχει άδικο, καθώς έχει προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό το ασύλληπτο ψαλίδι του, ειδικά όταν έγινε σε ένα ντέρμπι και όχι κόντρα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Πάντως για τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον μεγαλύτερη σημασία έχει ότι σκόραρε ο Ρούνει, παρά η ομορφιά του γκολ! Πέρα από την ψυχολογική ανύψωση του Αγγλου διεθνή επιθετικού, η προϊστορία δείχνει ότι στα 41 τελευταία εντός έδρας ματς που έχει σκοράρει Ρούνει, η Γιουνάιτεντ παίρνει τη νίκη.
 
Τα «κανόνια» της Πρέμιερ Λιγκ
 
Αρκετοί είναι οι παίκτες που συνέχισαν το σερί των γκολ. Ο ήρωας της Λίβερπουλ στον αγώνα με την Τσέλσι, ο Πορτογάλος Μειρέλες, μπορεί να μην κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, στην ισοπαλία 1-1 με την Γουϊγκαν αλλά με το γκολ που πέτυχε, έφτασε τα πέντε, στα τελευταία έξι ματς των «κόκκινων». Ακόμα καλύτερο σερί για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, καθώς ο Ολλανδός επιθετικός με τα δύο γκολ στο 2-0 της Αρσεναλ επί της Φούλαμ, συμπλήρωσε εννέα γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Και ο Ζίγκιτς όμως, της Μπέρμιγχαμ οδηγεί την ομάδα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Σέρβος που ήταν έτοιμος να πάρει τις βαλίτσες του και να φύγει τον Ιανουάριο, επιστρέφοντας στην Σανταντέρ, πρόλαβε να συμπληρώσει τρία γκολ στα ισάριθμα τελευταία του παιχνίδια, προσφέροντας υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Η νίκη αυτή της Μπέρμιγχαμ με 1-0 επί της Στόουκ ήταν η πρώτη μετά από το τρίποντο επί της Τσέλσι, στις 20 Νοεμβρίου
 
Το ρεκόρ του Αρσέν
 
H Αρσεναλ κέρδισε εύκολα την ουραγό Γουλβς, σε ένα ματς όχι ιδιαίτερης σημασίας. Κι όμως, είχε για τον Αλσατό προπονητή των «κανονιέρηδων» που συμπλήρωσε 550 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, από την 1η Οκτωβρίου του 1996 που ανέλαβε την ομάδα. Μάλιστα τότε η εφημερίδα Evening Standard είχε τίτλο στο άρθρο της «ΑrseneWho?» για τον άσημο τότε Γάλλο προπονητή.
 
Γουέστ γκολ!
 
Ως φυσική συνέχεια του αγώνα Νιούκαστλ – Αρσεναλ 4-4 της 26ης αγωνιστικής, ήρθε το ματς της Γουέστ Μπρομ με την Γουέστ Χαμ. Απλώς αυτή την φορά προηγήθηκαν 3-0 οι γηπεδούχοι και ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι στο τελικό 3-3. Αυτοί οι αγώνες απλώς αποτελούν τον λόγο που όλοι λατρεύουν το αγγλικό ποδόσφαιρο!
 
To αφεντικό θα αποτρελαθεί…
 
Το αφεντικό (Ρόμαν Αμπράμοβιτς) μπορεί να τρελάθηκε ξοδεύοντας 80 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την ομάδα τον Ιανουάριο, αλλά με αυτά που βλέπει θα αποτρελαθεί εντελώς! Δεύτερη διαδοχική γκέλα (0-0 με την Φούλαμ) και μάλιστα με τον Τσεχ να είναι ο ήρωας της βραδιάς αποκρούοντας πέναλτι. Μάλλον ο πάμπλουτος Ρώσος έπεσε βαθιά στην αγκαλιά της πανέμορφης φίλης του Ντάρια Ζούκοβα για να παρηγορηθεί το βράδυ της Δευτέρας…