Στο στόχαστρο Twitter και Facebook

Προειδοποίηση προς τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν λογαριασμό στο Twitter στο Facebook ή οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο, αποτελεί η ανακοίνωση της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η FA με αφορμή σχόλια των Ράιαν Μπάμπελ και Τζακ Γουίλσιρ, κάλεσε όλους τους παίκτες να δείξουν την πρέπουσα συμπεριφορά.



Στο στόχαστρο Twitter και Facebook
 
Ο Μπάμπελ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο όταν αποφάσισε να κάνει Post τον διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ με εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο μετά τη λήξη του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο.
 
Ακολούθησε ο Γουίλσιρ, ο οποίος θέλησε με ένα δημόσιο σχόλιο να παραπονεθεί για τη διαιτησία στο παιχνίδι της Άρσεναλ με την Έβερτον και το καθαρό οφσάιντ γκολ που σημείωσε ο Λουίς Σαχά. Ο άσος των "κανονιέρηδων" μπορεί να μην τιμωρήθηκε όμως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε με ανακοίνωσή της να προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές.
 
«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα δεχθεί στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σκεφτούν ότι τέτοια σχόλια δεν βοηθούν και επηρεάζουν αρνητικά το κοινό. Σχόλια τα οποία θα αναφέρονται σε πρόσωπα με επιθετικό τρόπο γραφής θα κρίνονται ανάρμοστα και τιμωρούνται ανάλογα» ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση.