Αεροπορική τραγωδία στο Κορκ

Eξι νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο  απολογισμός απο την πτώση μικρού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Κόρκ στην Ιρλανδία κατα τη διαδικασία της προσγείωσης.



Αεροπορική τραγωδία στο Κορκ
Στο αεροπλάνο, το οποίο είχε αναχωρήσει απο το Μπέλφαστ, επέβαιναν 10 επιβάτες και δυο μέλη πληρώματος και συνετρίβη στις 09:45 (τοπική ώρα)  κατά την τρίτη προσπάθεια προσγείωσης του ενώ υπήρχε περιορισμένη ορατότητα λόγω πυκνής ομίχλης. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές, οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο άσχημες που η συντριβή του αεροσκάφους δεν ήταν ορατή απο το κτίριο του αεροδρομίου.

Τέσσερις απο τους έξι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο του Κορκ θα παραμείνει κλειστό σήμερα και κάποιες πτήσεις θα προωθηθούν σε άλλα αεροδρόμια.

To αεροσκάφος τύπου  Fairchild Metroliner είχε προστεθεί στο στόλο της εταιρείας Manx2 πριν απο δυο χρόνια , είχε κατασκευαστεί το 1992 και ήταν χωρητικότητας 18 επιβατών. To δρομολόγιο Μπελφαστ-Κόρκ εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η εταιρεία εξυπηρετεί ετησίως περίπου 100.000 επιβάτες κυρίως επιχειρηματίες. Στην συγκεκριμένη πτήση επρόκειτο να επιβιβαστεί και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας (και πρώην αρχηγός του ΙΡΑ) Μαρτιν Μακ Γκίνες όμως υπήρχε αλλαγή στο πρόγραμμα του και έτσι δεν ταξίδεψε.