Στιγμές… Τόρες!

Το England365, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη του Φερνάντο Τόρες και κοσμούν το βιογραφικό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Τσέλσι, που έχει προκαλέσει τον θυμό στους οπαδούς της Λίβερπουλ για την απόφασή του να μετακομίσει στο Λονδίνο!



Στιγμές… Τόρες!

Οι συστάσεις για έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου του Τόρες είναι περιττές και τα 95 εκατ. λίρες που θα δαπανήσει συνολικά ο Ρώσος μεγιστάνας της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για να του προσφέρει συμβόλαιο 45 εκατομμυρίων – με τα 50 εκατ. που κόστισε η μεταγραφή - δείχνει την ποιότητα που προσθέτουν οι «μπλε» στην επιθετική τους γραμμή. Στο Μέρσεϊσαϊντ, μπορεί να… καίνε τις φανέλες με το όνομά του στην πλάτη, αλλά στο Λονδίνο γιορτάζουν για την έλευση του Ισπανού στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε στη συνέχεια, δείχνουν τους λόγους για τους οποίους δικαίως πανηγυρίζουν οι φίλοι των Πρωταθλητών…

1995: Πραγματοποιεί ντεμπούτο με την ομάδα Νέων της Ατλέτικο Μαδρίτης

1999: Υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ροχιμπλάνκος»

2001: Γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι και είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-16

2002: Σκοράρει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-19 και η Ισπανία κατακτά την πρώτη θέση της διοργάνωσης

2003: Πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Ανδρών της Ισπανίας, σε παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία

2004: Αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας που συμμετείχε στο Euro 2004

2006: Σκοράρει τρία γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας

2007: Φτάνει στο Μέρσεϊσαϊντ για λογαριασμό της Λίβερπουλ και υπογράφει συμβόλαιο έξι ετών, έναντι 20 εκατ. λιρών και τον Αύγουστο του ίδιου έτους πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, στο ισόπαλο (1-1) ματς με την Τσέλσι.

2008: Στο φινάλε της πρώτης του χρονιάς στο «Άνφιλντ», έχει πετύχει 33 γκολ σε 46 εμφανίσεις. Είναι ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στη Γερμανία και δίνει το βαρύτιμο τρόπαιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

2009: Πετυχαίνει 17 γκολ σε 38 εμφανίσεις, παρά το γεγονός πως σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο ταλαιπωρήθηκε τρεις φορές από μυϊκούς τραυματισμούς. Η Λίβερπουλ τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα, πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέκτησε τον τίτλο. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, η διοίκηση των «κόκκινων» τον επιβραβεύει με ανανέωση συμβολαίου έως το 2013 και οψιόν για ένα ακόμη έτος. Τον Δεκέμβρη του 2009, δηλώνει δημόσια πως «η Λίβερπουλ δεν έχει χρήματα για να αποκτήσει παίκτες παγκόσμιας κλάσης»

2010: Τονίζει, μέσω της ισπανικής εφημερίδας «As», πως θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το μέλλον του στο Μέρσεϊσαϊντ, αν η Λίβερπουλ δεν κάνει σημαντικές μεταγραφές. Τον Απρίλιο, αναγκάζεται να επισκεφτεί ειδικευμένο γιατρό για τα συνεχή προβλήματα που αντιμετώπιζε στο γόνατο και μένει εκτός δράσης μέχρι το φινάλε τη σεζόν, περνώντας μάλιστα την πόρτα του χειρουργείου προς αποκατάσταση της ζημιάς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 32 παιχνίδια και να σκοράρει 22 φορές.

Τον Ιούλιο του 2010 στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, απέναντι σε αυτή της Ολλανδίας, αλλά στον μεγάλο τελικό τραυματίζεται εκ νέου. Έναν μήνα αργότερα, ξεκαθαρίζει δημόσια πως το μέλλον του είναι στη Λίβερπουλ και δηλώνει αφοσιωμένος στην ομάδα και τον κόσμο της.

2011: Τον πρώτο μήνα του έτους, η Λίβερπουλ απορρίπτει αρχικά πρόταση της Τσέλσι για την αγορά του Τόρες και αργότερα, δίνει αρνητική απάντηση στον παίκτη σχετικά με το αίτημα μεταγραφής που κατέθεσε. Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου (31/1), οι «κόκκινοι» του δίνουν άδεια να μιλήσει με τη Τσέλσι και οι δύο πλευρές δίνουν τα χέρια. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ και πριν κλείσει το «παράθυρο» των μεταγραφών, η Τσέλσι επισημοποιεί την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες