Κατ' αρχήν συμφωνία για την μεταγραφή του Ρούνεϊ στο MLS!

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για την μεταγραφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο MLS για λογαριασμό της DC United ήρθαν ο αμερικάνικος σύλλογος και η Έβερτον, που θα εισπράξει 12 εκατομμύρια λίρες μία σεζόν μετά την επιστροφή του στο «Γκούντισον Παρκ».



Κατ' αρχήν συμφωνία για την μεταγραφή του Ρούνεϊ στο MLS!

Μετά από το 2002, όταν και έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Έβερτον, 16 χρόνια μετά με συνολικά τρία χρόνια παρουσίας στα «ζαχαρωτά» και άλλα 13 στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας αφήνει το Νησί για τις ΗΠΑ, γενόμενος έτσι ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της γενιάς του που κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Από την Πρέμιερ Λιγκ αποχωρεί όντας ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της με 208 γκολ προς το παρόν, πίσω από τα 260 του αξεπέραστου Άλαν Σίρερ, αλλά και τρίτος της λίστας των ασίστ με 103 πίσω από τον Σεσκ Φάμπρεγας με τις 111 και τον πρώτο Ράιαν Γκιγκς με τις 162. Όλα αυτά τα πέτυχε σε 491 εμφανίσεις, που τον φέρνουν στην 15η θέση μαζί με τον Ζερμέν Ντεφό (Μπόρνμουθ). Μία περισσότερη έχει ο Τζον Τέρι, που φέτος έβγαλε την σεζόν στην Άστον Βίλα και διατηρεί πιθανότητες επιστροφής.

Στα χρόνια του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, τέσσερα Community Shield, ένα Champions League, ένα Europa League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Όσον αφορά το συμβόλαιο που του προτάθηκε λέγεται πως πρόκειται για συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν στο MLS το 2020, με την πρόταση να έρχεται λίγες ημέρες μετά την διάψευση του Σαμ Άλαρνταϊς πως ο ποδοσφαιριστής είναι δυσαρεστημένος με το πως τον διαχειρίζεται στην Έβερτον, με την οποία έχει ακόμη συμβόλαιο ενός έτους.

Γιώργος Σιάφας