Έμεινε στο μηδέν πριν το... πάρτι η Σίτι, κάνει… πάρτι για το βαθμό η Χάντερσφιλντ

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε στο μυαλό της στο… πάρτι τίτλου που θα ακολουθήσει και έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με τη Χάντερσφιλντ. Η άμυνας της ομάδας του Ντέιβιντ Βάγκνερ άντεξε στο «Etihad» και οι ψυχωμένοι φιλοξενούμενοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής, καθώς πλέον βρίσκονται στο +3 από τις Σαουθάμπτον και Σουόνσι, με δύο ματς να απομένουν και στις τρεις.



Έμεινε στο μηδέν πριν το... πάρτι η Σίτι, κάνει… πάρτι για το βαθμό η Χάντερσφιλντ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά παρά την κατοχή που έφτασε το 73% και την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η Χάντερσφιλντ από την πλευρά της έδειχνε να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να κάνει τη ζημιά κυρίως με αντεπιθέσεις. Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε όμως την ουσία και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0).

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ψάχνει τον τρόπο να νικήσει τον Λεσλ, αλλά να μην καταφέρνει να ανοίξει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Γκουαρντιόλα προσπάθησε να αλλάξει κάτι με τις κινήσεις του από τον πάγκο, όμως ούτε η παρουσία των Μεντί, Γκουντογκάν και Μπερνάρντο Σίλβα βοήθησε τους μπλοκαρισμένους «πολίτες», που τελικά έμειναν στο μηδέν. Η Χάντερσφιλντ άντεξε μέχρι τέλους και πήρε με το σπαθί της έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Στόουνς (73’ Μπ. Σίλβα), Ντελφ (57’ Μεντί), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (67’ Γκουντογκάν), Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Ζέσους

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ, Γιόργκενσεν, Σίντλερ, Κονγκολό, Λεβ (78’ Μαλόουν),  Χογκ, Μούι, Χαντεργκιορνάι, Πρίτσαρντ (82’ Λα Πάρα), Μουνιέ (60’ Ντεπουάτρ)