Στην Πρέμιερ Λιγκ η Κάρντιφ! (video)

Την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφάλισε στο φινάλε της φετινής Τσάμπιονσιπ η Κάρντιφ, η οποία θα ακολουθήσει την πρωταθλήτρια Γουλβς στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Στην Πρέμιερ Λιγκ η Κάρντιφ! (video)

Στην τελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι Ουαλοί έμειναν στο εντός έδρας 0-0 με τη Ρέντινγκ, ωστόσο, ακόμα και αυτός ο ένας βαθμός δεν… χρειαζόταν, καθώς την ίδια ώρα η Φούλαμ γνώριζε την ήττα από την Μπέρμιγχαμ (3-1).

Έτσι η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 90 βαθμούς και τσέκαρε το δεύτερο εισιτήριο για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Φούλαμ έμεινε τελικά 3η με 88 και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία μέσω των πλέι οφ, στα οποία θα συμμετέχουν επίσης οι Άστον Βίλα, Μίντλεσμπρο και Ντέρμπι. (Φούλαμ-Ντέρμπι, Άστον Βίλα-Μίντλεσμπρο τα ημιτελικά).

Η τελευταία εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδο στην εξάδα σήμερα, με το εμφατικό  4-1 επί της Μπάρνσλεϊ, η οποία γνώρισε τον υποβιβασμό, καθώς η Μπόλτον έκανε επική ανατροπή κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και με γκολ στο 87’ και το 88’ πήρε τη νίκη (3-2) και έσωσε στην εκπνοή τη χρονιά!

Στη League One μαζί με την ουραγό και ήδη υποβιβασμένη Σάντερλαντ και τη Μπάρσνλεϊ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν και η Μπέρτον, που ηττήθηκε από την Πρέστον, ενώ οι «μαυρόγατες» φρόντισαν να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με εντός έδρας νίκη (3-0) επί της πρωταθλήτριας Γουλβς. Οι «λύκοι» έχασαν έτσι την ευκαιρία να ξεπεράσουν τους 100 βαθμούς φέτος!

Τα αποτελέσματα της 46ης και τελευταίας αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ:

Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 3-1

Μπόλτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Μπρέντφορντ-Χαλ 1-1

Μπρίστολ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-3

Κάρντιφ-Ρέντινγκ 0-0

Ντέρμπι-Μπάρνσλεϊ 4-1

Ίπσουιτς-Μίντλεσμπρο 2-2

Λιντς-ΚΠΡ 2-0

Μίλγουολ-Άστον Βίλα 1-0

Πρέστον-Μπέρτον 2-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Νόριτς 5-1

Σάντερλαντ-Γουλβς 3-0