Η Λίβερπουλ γράφει ιστορία και καταρρίπτει τα ρεκόρ!

Πως από μια διπλή αντάμωση στα ημιτελικά μπορεί να… αλλάξει η ιστορία; Εάν είσαι η φετινή Λίβερπουλ σίγουρα θα βρεις τον τρόπο! Η πρόκριση των «κόκκινων» επί της Ρόμα έφερε στο φως ενδιαφέροντα στατιστικά και σπουδαίες επιδόσεις που είχαμε χρόνια να δούμε!  



Η Λίβερπουλ γράφει ιστορία και καταρρίπτει τα ρεκόρ!

Από το σύνολο τερμάτων που σημειώθηκαν στα δύο ματς με τους «τζιαλορόσι», μέχρι τις 8 συμμετοχές σε τελικό που καμία άλλη ομάδα δεν έχει… ονειρευτεί, μέχρι την αδιανόητη εκτελεστική δεινότητα της φονικής τριάδας των «κόκκινων»!

Πάμε να δούμε ορισμένα στοιχεία που προέκυψαν μετά το ματς της Ρώμης:

Τα 13 γκολ που σημειώθηκαν συνολικά και στους δύο ημιτελικούς της Λίβερπουλ με τη Ρόμα αποτελεί επίδοση ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Σαντιό Μανέ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε φέτος ενάντια της Ρόμα στο «Ολίμπικο» για το Τσάμπιονς Λιγκ! Όλα τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια των «τζιαλορόσι» είχαν τελειώσει με μηδέν παθητικό.

Ο Φιρμίνο έφτασε τις 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Ο μόνος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ που τον περνά είναι ο Ντε Μπρόινε με 20.

Η Λίβερπουλ έφτασε τα 130 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά τη σεζόν 1985-86.

Μόνο τρεις ομάδες έχουν σημειώσει 40+ γκολ σε μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ (από την τελική φάση και μετά). Η Μπαρτσελόνα (45 γκολ το 1999-2000), η Ρεάλ Μαδρίτης (41 γκολ, 2013-14) και η Λίβερπουλ (40 γκολ το 2017-18).

Η επιθετική τριάδα των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο είναι η πιο αποδοτική στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, 29 γκολ έναντι 28 των Μπενζεμά, Ρονάλντο και Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης (2013/14).

Αυτός είναι ο όγδοος τελικός που θα συμμετάσχει η Λίβερπουλ! Τόσους έχουν μαζί οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ!