Ζορίζεται στην Ισπανία η Άρσεναλ…

Τη νίκη που θα της δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα ψάξει στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» απόψε (03/05, 22.05) η Άρσεναλ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κάτι που επί ισπανικού έχει καταφέρει μόλις δυο φορές στις 14 συνολικά επισκέψεις της…  



Ζορίζεται στην Ισπανία η Άρσεναλ…

Ναι μεν το 1-1 του πρώτου αγώνα δεν κρίνεται απαγορευτικό, σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση για την Άρσεναλ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο οι επιδόσεις της με ομάδες από την Ιβηρική χώρα στην έδρα τους, καθιστούν κατά τι δυσκολότερο το αποψινό της έργο…

Σε σύνολο 14 αγώνων, για όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα, οι «κανονιέρηδες» έχουν πετύχει μόνο δυο νίκες στην Ισπανία, με την τελευταία εξ αυτών να χρονολογείται 12 χρόνια πριν! Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (2005/06), το «χρυσό» γκολ του Τιερί Ανρί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έδινε τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στους Άγγλους, κάτι που επαληθεύτηκε αργότερα με το 0-0 του επαναληπτικού!

Είχε προηγηθεί βέβαια χρονικά, την σεζόν 2003/04, η επικράτηση με σκορ 2-3 απέναντι στην Θέλτα (2-0 το παιχνίδι στην Αγγλία), ξανά για την ίδια διοργάνωση και για την ίδια φάση των νοκ-αουτ παιχνιδιών.

Η Βιγιαρεάλ έχει βρεθεί δυο φορές στον «δρόμο» της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, και τις δυο, παρότι κατάφερε εν τέλει να προκριθεί εις βάρος της, δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μια νίκη στο «Μαδριγάλ». Τόσο το 2006 (0-0) όσο και το 2009 (1-1), οι Λονδρέζοι στηρίχθηκαν στις εντός έδρας νίκες τους (1-0 και 3-0 αντίστοιχα), ώστε να συνεχίσουν τις εκάστοτε πορείες τους στο θεσμό…

Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ δεν έχει καλές αναμνήσεις από τις αναμετρήσεις της με Μαγιόρκα (1-0, 2001), Λα Κορούνια (2-0, 2002), Βαλένθια (1-0, 2003) και Σεβίλλη (3-1, 2007), έστω και αν κάποιες από αυτές ήταν σε φάσεις ομίλων και επί της ουσίας δεν κόστισαν και πολλά στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για την Μπαρτσελόνα, που αποτελεί για την Άρσεναλ τον.. μπαμπούλα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της. Σε διπλά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, και με εξαίρεση μια ισοπαλία (1-1) τον Οκτώβριο του 1999 για την φάση των ομίλων, οι «gunners» έχουν γνωρίσει τρεις ήττες στο «Καμπ Νου» και ακολούθως ισάριθμους αποκλεισμούς: το 2010 (4-1), το 2011 (3-1) και το 2016 (3-1).

Ευτυχώς για την Άρσεναλ η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι… Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν απαιτείται σήμερα ένα υψηλής έντασης και ποιότητας από πλευράς Λονδρέζων παιχνίδι, αν θέλουν να βρίσκονται εκείνοι στη Λιόν στις 16 Μαϊου!