Στo Κίεβο για το έκτο η Λίβερπουλ!

Στον τελικό του UEFA Champions League για όγδοη φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ! Μπορεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ηττήθηκε με σκορ 4-2 από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» αλλά πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Κιέβου, όπου την περιμένει από το βράδυ της Τρίτης η Ρεάλ Μαδρίτης!



Στo Κίεβο για το έκτο η Λίβερπουλ!

Οι Μέρσεϊσαϊντερς επιστρέφουν σε... φινάλε της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από έντεκα χρόνια και την πικρή βραδιά της Αθήνας απέναντι στη Μίλαν το 2007! Οι δύο αναμετρήσεις με τους «τζιαλορόσι» αποτελούν από σήμερα το παραγωγικότερο ζευγάρι ημιτελικού στην ιστορία της διοργάνωσης (11 γκολ και στα δύο ματς) ενώ η τριπλέτα Σαλάχ- Φιρμίνο-Μανέ έφτασε τα 29 γκολ στο φετινό τουρνουά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Ρονάλντο-Μπενζεμά-Μπέιλ (28 γκολ) από τη σεζόν 2013-14. Πρώτο εκτός έδρας γκολ με αγγλική ομάδα για τον Τζιορτζίνιο Βαΐνάλντουμ!

Το ματς

Η βραδιά ξεκίνησε ονειρικά για τη Λίβερπουλ! Στο 9ο μόλις λεπτό η λάθος πάσα του Ναϊνγκολάν επέτρεψε στον Φιρμίνο να γίνει κάτοχος της μπάλας και να πασάρει στον Σαντιό Μανέ, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από θέση τετ-α-τετ! Έξι λεπτά αργότερα ωστόσο η ατυχία της χτύπησε την πόρτα, αφού Ο Κλάβαν απομάκρυνε τη σέντρα του Ελ Σαράουι αλλά το διώξιμό του βρήκε το πρόσωπο του Μίλνερ και κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-1!

Οι «reds» κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα (25’). Η μπάλα πήρε ύψος στην περιοχής της Ρόμα, η λάθος απομάκρυνση του Τζέκο λειτούργησε σαν... ασίστ για τον Βαϊνάλντουμ και ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, πετυχαίνοντας το πρώτο του εκτός έδρας γκολ με φανέλα αγγλικής ομάδας. Το ημίχρονο «έσβησε» με τους Ρωμαίους να βρίσκουν… δοκάρι με το σουτ του Ελ Σαράουι στο 35ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στην ισοφάριση με τον Έντιν Τζέκο να παίρνει... το αίμα του πίσω για το λάθος στο δεύτερο τέρμα των Μέρσεϊσαϊντερς. Ο Κάριους απέκρουσε αρχικά το σουτ του Ελ Σαράουι αλλά η μπάλα κατέληξε στον Βόσνιο, ο οποίος την έφερε στο δεξί και βρήκε δίχτυα! Πέναλτι ζήτησαν οι παίκτες του Ντι Φραντσέσκο στο 63ο λεπτό, αφού  προσπάθεια του Ελ Σαράουι ανακόπηκε από το χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία των «κόκκινων». Η Ρόμα έφτασε στην ανατροπή με εκπληκτικό σουτ του Ράτζα Ναϊνγκολάν στο 87ο λεπτό, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με τη βοήθεια και του δοκαριού!  Ο Βέλγος διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς αλλά τίποτα δεν έμελλε να… χαλάσει το πανηγύρι των φίλων της Λίβερπουλ, οι οποίοι ετοιμάζονται πλέον για το ραντεβού της 26ης του Μάη!

Οι συνθέσεις

Ρόμα: Άλισον, Μανωλάς, Φάτσιο, Φλορέντσι, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (69’ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Σικ, Ελ Σαράουι (75’ Αντονούτσι), Τζέκο

Λίβερπουλ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90+2’ Κλάιν), Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (83’ Κλάβαν), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε)

Διαιτητής

Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβένος)

Σκόρερς

Μανέ 9, Μίλνερ (αυτ.) 15’, Βαϊνάλντουμ 25’, Τζέκο 52’, Ναϊνγκολάν 87’, 90+4'

Ιωάννης Τζιουμακλής