Οι πιο καλοπληρωμένοι της Πρέμιερ Λιγκ

Με αφορμή την ανανέωση συμβολαίου του Ρομπέρτο Φιρμίνιο, που «έσπασε» ρεκόρ εβδομαδιαίων απολαβών στην ιστορία του συλλόγου, το england365 βρίσκει αφορμή και αναφέρει τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του Νησιού. Με τον Βραζιλιάνο να μη βρίσκεται στη λίστα, ποιες ομάδες έχουν τα ηνία αυτής της... ακριβής κούρσας;



Οι πιο καλοπληρωμένοι της Πρέμιερ Λιγκ

Η Λίβερπουλ έστρωσε χαλί από χρυσάφι, προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιο του Φιρμίνο και να τον «κρατήσει» στο δυναμικό της, ανταμείβοντάς τον για τις καλές του εμφανίσεις. Ο 27χρονος διεθνής έπιασε το ρεκόρ του συλλόγου με 180.000 λίρες την εβδομάδα, ισοφαρίζοντας τις απολαβές του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που κατέχει από τον Ιανουάριο, μετά τη μεταγραφή του στους «κόκκινους». Οι δύο ποδοσφαιριστές όμως δε βρίσκονται καν στην κορυφαία 10άδα!

«Βασιλιάς» της λίστας είναι ο Αλέξις Σάντσες από την αρχή του έτους, χάρη στη μετακίνησή του από την Άρσεναλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Χιλιανός αμείβεται με 500.000 λίρες την εβδομάδα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των «κόκκινων διαβόλων» που είχε ο Πολ Πογκμπά με 290.000 λίρες. Ο Γάλλος «έπεσε» στην τρίτη θέση της κατάταξης, με τον Μεσούτ Εζίλ να «καμαρώνει» ως δεύτερος, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «κανονιέρηδες», που εκτόξευσε τις απολαβές του στις 350.000 λίρες.

Με το Μάντσεστερ να έχει την τιμητική του, πριν τον Πογκμπά, την πρώτη θέση κατείχε ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος εισπράττει 260.000 λίρες την εβδομάδα, ποσό που τον έχει εδραιώσει στην 4η θέση. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει ο Βέλγος Λουκάκου με 250.000 λίρες, ποσό ίδιο με του συμπατριώτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η Τσέλσι, με τον Σεσκ Φάμπρεγκας να «πληγώνει» την Άρσεναλ και να την εγκαταλείπει για χάρη των μισητών «μπλε». Με εβδομαδιαίες απολαβές 220.000 λίρες βρίσκεται στην 7η θέση, την οποία μοιράζεται μαζί με τον συμπαίκτη του Εντέν Αζάρ.

Τόσες όσες «συντροφεύουν» και την τσέπη του Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι, με τη δεκάδα να συμπληρώνει ο Νταβίντ Ντε Χέα της «συμπολίτισσας», με 200.000 λίρες την εβδομάδα.

Η πλούσια κατάταξη της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει παίκτη της Λίβερπουλ, ακόμη κι'αν οι «κόκκινοι» έκαναν την υπέρβαση με τα συμβόλαια των Φιρμίνιο και Φαν Ντάικ. Κάτι που με μια δεύτερη ανάγνωση μοιάζει λογικό, αφού σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές απολαβές οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην 9η θέση, εισπράττοντας 424.200.000 ευρώ. Ένα ποσό που την αφήνει αρκετά πίσω από τους ανταγωνιστές της, με την Τσέλσι να είναι μία θέση πιο ψηλά με 428.000.000 ευρώ, έκτη η Άρσεναλ με 487.600.000 ευρώ, πέμπτη η Μάντσεστερ Σίτι με 527.700.000 ευρώ, ενώ την κορυφή «έκλεψε» η Γιουνάιτεντ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από χρόνια, με 676.300.000 ευρώ!

Πλούσια τα ελέη στο Νησί και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως η... αμοιβή, όσον αφορά το θέαμα, φιγουράρει σίγουρα στην κορυφή.

Έλενα Χαριτάκη