Θέλει να τελειώσει τη δουλειά η Λίβερπουλ

Το τελευταίο βήμα ώστε να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να κάνει απόψε (21:45) η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά απέναντι στη Ρόμα και να τσεκάρουν το δεύτερο εισιτήριο για το Κίεβο, εκεί που περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης. Τα τελευταία νέα των δύο ομάδων και τα πλάνα ενδεκάδας των Κλοπ και Ντι Φραντσέσκο.



Θέλει να τελειώσει τη δουλειά η Λίβερπουλ

Στο πρώτο ματς στο «Άνφιλντ» την περασμένη Τρίτη (24/4), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέδωσε στη μεγαλύτερη διάρκεια εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με την επιθετική τριάδα της να βγάζει φωτιές βρέθηκε να προηγείται με σκορ 5-0 στο 68ο λεπτό της συνάντησης.

Τα δύο γκολ των «τζιαλορόσι» στο τελευταίο δεκάλεπτο (Τζέκο 81’, Περότι 85’ με πέναλτι) διαμόρφωσαν το τελικό 5-2, το οποίο άλλαξε ως ένα βαθμό τα δεδομένα, αλλά και πάλι οι Άγγλοι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αρκεί να μην πάθουν αυτό που συνέβη στη Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο» στα προημιτελικά (ήττα 3-0 και αποκλεισμός παρά το υπέρ της 4-1 του πρώτου ματς)

Ο Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον άτυχο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρώτο παιχνίδι και θα χάσει το φινάλε της σεζόν αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο Βαϊνάλντουν θα πάρει τη θέση του Άγγλου χαφ στον άξονα, ενώ εκτός παραμένουν και οι Τσαν, Μάτιπ και Γκόμεζ. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Μανέ, ο οποίος λόγω ενός μικροτραυματισμού έχασε το εντός έδρας 0-0 με τη Στόουκ την περασμένη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο ξέρουν πως απόψε θα πρέπει να κάνουν μα νέα υπέρβαση, ανάλογη με αυτή στον προημιτελικό με τη «Μπάρτσα», για να βρεθούν στο σπουδαίο ματς της 26ης Μαΐου. Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Στρούτμαν, Περότι και Ντεφρέλ, αναμένεται να βάλει στο… συρτάρι το σύστημα με τους τρεις στόπερ και θα επιστρέψει στο 4-3-3, με τους Ε Σαράουι, Σικ και Τζέκο στην τριάδα της γραμμής κρούσης.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Πελεγκρίνι, Ναϊνγκολάν, Ελ Σαράουι, Σικ, Τζέκο

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο