Η χρονιά που η Καρλάιλ σώθηκε από τον τερματοφύλακά της (vid)

Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της League Two πλησιάζει και φέρνει στις μνήμες μας γεγονότα που έκριναν… χρονιές. Το γκολ του τερματοφύλακα Τζίμι Γκλας στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής αποτελεί ένα από τα  highlights της κατηγορίας.



Η χρονιά που η Καρλάιλ σώθηκε από τον τερματοφύλακά της (vid)

Τη σεζόν 1998-99 η Καρλάιλ φιλοξενεί στο... κύκνειο άσμα της λίγκας την Πλίμουθ και χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα έφερνε η Σκάρμπορο απέναντι στην Πιτέρμπορο για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Κόνφερενς. Το ματς στραβώνει στο 49ο λεπτό, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Φίλιπς και ο χρόνος κυλά βασανιστικά χωρίς οι γηπεδούχοι να βρίσκουν την απάντηση…

Η αναμέτρηση φτάνει στις καθυστερήσεις. Η Καρλάιλ κυνηγά την τελευταία της ευκαιρία επαναφέροντας την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με ένα κόρνερ. Η πρώτη κεφαλιά αποκρούεται από τον αντίπαλο γκολίπερ αλλά στο ριμπάουντ βρίσκεται ο... ομόλογός του Τζίμι Γκλας, ο οποίος ισοφαρίζει με ένα ξερό σουτ και στέλνει στον έβδομο ουρανό συμπαίκτες, προπονητές και φιλάθλους! Το γκολ αυτό υποβίβασε τελικά την Σκάρμπορο, η οποία λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2007, διαλύθηκε λόγω χρεών.

Το ιστορικό γκολ του Τζίμι Γκλας

Ιωάννης Τζιουμακλής