Κλειδώνει την τετράδα η Τότεναμ

Λίγους βαθμούς ακόμη για να είναι και μαθηματικά στην τετράδα χρειάζεται η Τότεναμ, που επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να μαρτυράει να τελικό 2-0 κόντρα στην Γουότφορντ. Σκόραρε ο Χάρι Κέιν, τραγικό λάθος από τον Ορέστη Καρνέζη στο πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι και κακή εμφάνιση από τον Χοσέ Χολέμπας.



Κλειδώνει την τετράδα η Τότεναμ

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο κατέβασε μια ενδεκάδα με όλα τα όπλα του σε αυτή και την είδε να κάνει από νωρίς δικό της τον ρυθμό του αγώνα. Έχοντας μελετήσει τα ανεβάσματα του Χολέμπας, ο Αργεντινός κόουτς είχε δώσει εντολή οι επιθέσεις της ομάδας του να γίνονται από την δεξιά πτέρυγα, με τον Κίραν Τρίπιερ να έχει πολύ πιο εύκολο ανάλογο έργο συγκριτικά με τον Έλληνα διεθνή μιας και το μομέντουμ ευνοούσε την ομάδα του.

Ακόμη και όταν η μπάλα δεν βρισκόταν δεξιά της επίθεσης, οι γηπεδούχοι το επιδίωκαν με βαθιές αλλαγές στις πτέρυγες, κάτι που έκαναν πιο σπάνια από την αριστερή του πλευρά. Το 1-0 δεν άργησε να έρθει, όταν ο Τρίπιερ βρήκε τον χρόνο να κάνει την σέντρα, μια σέντρα που στο μάτι δεν ήταν δύσκολη, αλλά έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Καρνέζη μιας και αναπήδησε στο σώμα του και κατέληξε στον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός λίγο το ήθελε, λίγο δεν το ήθελε, γύρισε στον Ντέλε Άλι και εκείνος με αρκετή ψυχραιμία πλάσαρε εύστοχα μπροστά από αρκετά σώματα.

Η υπεροχή των Spurs συνεχίστηκε και στην συνέχεια, αλλά χρειάστηκαν και οι επεμβάσεις του Ουγκό Γιορίς για να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με τον Ριτσάρλισον να είναι μοιραίος για τις «σφήκες» στις τελικές που του έβγαλαν οι συμπαίκτες του. Το μοτίβο δεν άλλαξε ούτε σε ό,τι απέμεινε για το πρώτο μέρος, ούτε στο δεύτερο, μόνο που τρία λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια το ματς απέκτησε κάπως διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Χάρι Κέιν να κάνει το 2-0 (48’).

Η εστία του Γιορίς κινδύνευσε και πάλι, αλλά ο Γάλλος ήταν έτοιμος ξανά να την υπερασπιστεί, δεχόμενος γκολ μόνο από θέση οφσάιντ, το οποίο σωστά ακυρώθηκε. Το ίδιο ίσχυσε και στο άλλο μισό του γηπέδου, όπου ο Κέιν βρήκε το δεύτερο γκολ που μανιωδώς έψαχνε μέχρι και τις καθυστερήσεις, αλλά σταμάτησε κι αυτός απότομα τους πανηγυρισμούς του.

Στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς ο Γιορίς ήταν και πάλι αυτός που επενέβη για να διατηρηθεί το clean sheet της Τότεναμ, κάνοντας διπλή απόκρουση χαμηλά στην αριστερή του γωνία.

Όσον αφορά την βαθμολογία, η Τότεναμ έχει 71 βαθμούς έναντι 66 της Τσέλσι, με αμφότερες τις ομάδες της πρωτεύουσας να έχουν να δώσουν ακόμη τρία παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Το Σάββατο η ομάδα του Ποτσετίνο παίζει με την Γουέστ Μπρομ και εάν την ρίξει κερδίζοντάς την, θα περάσει το άγχος στην Τσέλσι που κοντράρεται με την Λίβερπουλ. Εάν σε αυτό το ματς δεν κερδίσουν οι «μπλε», τότε η Τότεναμ θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Champions League και της ερχόμενης σεζόν.

Στην μάχη των πρώτων σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, οδηγός παραμένει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που είδε τον Κέιν να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά στα τέσσερα τέρματα (31-27)

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάβιντσον, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ (63' Γουανιάμα), Έρικσεν, Άλι (74' Λαμέλα), Σον (74' Σισοκό), Κέιν

Γουότφορντ: Καρνέζης, Μαριάπα, Καμπασέλε, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντουκουρέ, Καπού, Χιουζ (83' Καρίγιο), Φεμενία (64' Ντεουλοφέου), Ριτσάρλισον, Γκρέι (64' Ντίνι)

Γιώργος Σιάφας