Στο Λίβερπουλ ο Ρούμπεν Νέβες, «παράνοια» από τους οπαδούς των «κόκκινων»

Ο καλύτερος παίκτης της φετινής Τσάμπιονσιπ, Ρούμπεν Νέβες, βρέθηκε σύμφωνα με αρκετές πηγές στο Λίβερπουλ και οι οπαδοί των «κόκκινων» δεν μπόρεσαν να το... διαχειριστούν, μιας και άρχισαν αμέσως τα σενάρια που τον θέλουν να συζητάει με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.



Στο Λίβερπουλ ο Ρούμπεν Νέβες, «παράνοια» από τους οπαδούς των «κόκκινων»

Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σιγά – σιγά φτάνει στο τέλος της.

Ξεχωρίζοντας για τις δημιουργικές του ικανότητες, ο Νέβες έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Γουλβς (σ.σ και κατά συνέπεια στην επιστροφή του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ), με την διαφορά ποιότητας να είναι εμφανής στα λίγα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε κυρίως εξαιτίας κάποιας τιμωρίας και όχι ενός προβλήματος.

Από πέρυσι το καλοκαίρι αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «λύκων», έχοντας επενδυθεί στα δικαιώματά του περί τα 20 εκατομμύρια λίρες. Ατζέντης του είναι ο περίφημος Ζόρζε Μέντες, ενώ σε ένα θέμα που συνδυάζει και τα δύο ονόματα, είχε ακουστεί πως αποτελεί τον έναν από τους παίκτες τους οποίους ο συμπατριώτης του έχει σε καθεστώς «τριπλής ιδιοκτησίας» (third party ownership) κάτι το οποίο απαγορεύεται και κάτι για το οποίο είχαν ζητήσει εξέταση από την Football League πολλοί σύλλογοι της Τσάμπιονσιπ.

Εδώ και λίγες ώρες, από τότε που έγινε γνωστή η είδηση, έχει προκληθεί παροξυσμός στις τάξεις των οπαδών της Λίβερπουλ, που φαντάζονται έναν άξονα με τον Νέβες, τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και τον Ναμπί Κεϊτά, που έχει ήδη αποκτηθεί από την Λειψία και θα ενσωματωθεί το καλοκαίρι.

Φυσικά για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή θα πρέπει να μπει στην μέση ένα... τσουβάλι λεφτά, αλλά δεν μοιάζει και πολύ απίθανη.

Φέτος, ο Νέβες έβαλε το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος και ένα από τα καλύτερα ακόμη και ανάμεσα σε αυτά που μπήκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Γιώργος Σιάφας