Το τέλος μιας εποχής...

Το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ ήταν το τελευταίο του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της δεύτερης, με την εποχή του ίδιου και του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να περνάει οριστικά στο παρελθόν...



Το τέλος μιας εποχής...

Πριν από την σέντρα του αγώνα της Κυριακής ο SAF τίμησε τον παλιό του αντίπαλο, δίνοντάς του βραβείο για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με τους δύο εμβληματικούς προπονητές να αφήνουν οριστικά την Πρέμιερ Λιγκ να προχωρήσει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βραβείο, και πριν γίνουν και τα άλλα παιχνίδια της Άρσεναλ μέχρι το τέλος της σεζόν, αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε τρομερά νούμερα ανάμεσα στους δύο, που συγκεκριμένα σε 2.731 παιχνίδια στις καριέρες τους έχουν 1.600 νίκες, 16 πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ, 12 Κύπελλα Αγγλίας, τέσσερα Λιγκ Καπ, δύο Τσάμπιονς Λιγκ και έξι βραβεία του προπονητή της χρονιάς.

Βεβαίως ο Σερ Άλεξ είναι νικητής στην μεταξύ τους μονομαχία, αλλά όπως γίνεται και στις τάξεις των οπαδών της Άρσεναλ μετά την ανακοίνωση για τον Βενγκέρ, καλό είναι καμιά φορά να μένουν εκτός τέτοιου είδους συγκρίσεις. Γιατί, αναμφίβολα, ο ένας έκανε καλύτερο τον άλλο και μαζί πήγαιναν διαρκώς βήματα μπροστά το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Γιώργος Σιάφας