Ολντ Τράφορντ: Εκεί που ενώνονται η κόλαση και ο παράδεισος για τον Βενγκέρ!

Στο Ολντ Τράφορντ, τον τόπο που γνώρισε την αποθέωση αρκετές φορές αλλά και επίσης την ισοπέδωση επιστρέφει για τελευταία φορά ο Αρσέν Βενγκέρ σήμερα. Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος.



Ολντ Τράφορντ: Εκεί που ενώνονται η κόλαση και ο παράδεισος για τον Βενγκέρ!

Ο Αλσατός τεχνικός έφτασε στο νησί τον Οκτώβριο του 1996 αλλά το Μαρτη του 1998 ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο γήπεδο αποτέλεσε χώρο θριάμβου με τη νικη 1-0 χάρη στο γκολ του Μαρκ Όφερμαρς που ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες μεταξύ των δυο ομάδων στην κούρσα προς τον τιτλο!

Τέσσερα χρόνια μετά το 2002 πάλι ένα γκολ έδωσε τη νικη στην Άρσεναλ και ουσιαστικά εξασφάλιζε το πρωτάθλημα με γκολ του Βιλτόρ. Νωρίτερα, ωστόσο, τον Φεβρουαριο του 2001 μια βαριά ήττα με 6-1 τελείωνε την υπόθεση του τίτλου για τους κανονιέρηδες με τη Γουνάιτεντ να είναι σαρωτική παρότι κάποια στιγμή ο Ανρί είχε ισοφαρίσει σε 1-1 προσωρινά. Το 2003 η Άρσεναλ πάλι έφυγε νικήτρια από το Θέατρο των Ονείρων για το FA cup το απόγευμα που ο Σερ Αλεξ κλώτσησε το παπούτσι που έσκισε το φρύδι του Μπέκαμ! Το τελικό 2-0 εδινε στον Βενγκέρ μια σημαντική νικη και στο τέλος της σεζόν ένα ακόμα Κύπελλο Αγγλίας.

Τον Οκτώβριο του 2004 εκεί η Άρσεναλ έχασε 2-0 στην πρώτη ήττα της μετά από 49 παιχνίδια στο ματς που χαρακτηρίστηκε από το...pizzagate το κομμάτι πίτσας που ο (πιτσιρικάς τότε) Φάμπρεγκας πέταξε στον Φέργκιουσον. Την προηγούμενη χρονιά ωστόσο, παρότι δεν νίκησε η Άρσεναλ, ουσιαστικά θρίαμβος ήταν ότι έμεινε αλώβητη στο Ολντ Τράφορντ με 0-0 με τον Φαν Νιστελρόι να αστοχεί στο τελευταίο λεπτό σε πέναλτι! Και φυσικά το 2011 υπήρχε η συντριβή με το πολύ βαρύ 8-2 στην πιο άσχημη μέρα στη προπονητική καριέρα του Βενγκέρ!

Σήμερα είναι τελευταία πράξη αυτού του προγράμματος. Με το που θα σφυρίξει ο διαιτητης ο Βενγκέρ θα αποχωρεί από το Ολντ Τράφορντ ξέροντας πως εκείνο το γήπεδο θα είναι πάντα στις αναμνήσεις του ως σημείο που επιβεβαιώνει αυτό που έγραφε ο Σέξπηρ ως «μέρος που η κόλαση και ο παράδεισος ενώνονται»