Για την τετράδα μέχρι το τέλος...

Η Τσέλσι γλίτωσε τα χειρότερα στην έδρα της Σουόνσι και με το τελικό 1-0 συνεχίζει να κυνηγάει μέχρι το φινάλε μια θέση στην τετράδα, περνώντας το άγχος στην Τότεναμ. Πάρα πολύ μαχητική η Σουόνσι σε όλο το ματς, ήταν άτυχη που δεν σκόραρε έστω και μία φορά έχοντας και δικαιολογημένα παράπονα για πέναλτι που δεν της δόθηκε.



Για την τετράδα μέχρι το τέλος...

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς ο Σεσκ Φάμπρεγας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0 με μόλις τέσσερα λεπτά στο ρολόι. Αυτήν όμως ήταν και η μοναδική τελική εντός στόχου μέχρι και τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο πλευρές να βγάζουν όρεξη αλλά να τα χαλούν στην τελική πάσα.

Ορισμένες φορές ήταν το άγχος αυτό που κυρίευε τους ποδοσφαιριστές, άλλες φορές οι μεταβιβάσεις δεν ήταν σωστές και άλλοτε οι προσπάθειές τους τελείωναν απότομα εξαιτίας του πολύ βρεγμένου αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο κάθε φορά που η μία πλησίαζε την περιοχή της άλλης υπήρχε η αίσθηση πως οι άμυνες δεν ήταν σωστά τοποθετημένες και μια καλή έμπνευση θα μπορούσε να δώσει σε μία από τις δύο το δεύτερο γκολ του ματς.

Θα μπορούσε να το πετύχει αυτό η Τσέλσι στην πιο κλασσική ευκαιρία που ακολούθησε, αλλά ο γενικά εξαιρετικός Άλφι Μόσον πρόλαβε και έβαλε το σώμα του μπροστά στο τέρμα για να απομακρύνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάρλος Καρβαλιάλ άλλαξε τον σχηματισμό του και εκτός αυτού ήταν ξεκάθαρο πως είχε πωρώσει τους παίκτες του για να τα δώσουν όλα στο γήπεδο. Το αυτό ήταν απολύτως ευδιάκριτο, με τους «κύκνους» να βγαίνουν μπροστά όσο περισσότερο μπορούσαν, μένοντας πίσω ελαφρώς εκτεθειμένοι αλλά με τους όσους αμυνόμενους πολύ προσηλωμένους στο να περιορίσουν τον Εντέν Αζάρ και να εμποδίσουν τα γρήγορα 1-2 του με τον Ολιβιέ Ζιρού που είχε ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Η πίεση ανέβαινε, για να έρθει η φάση στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι. Ο Ντάιερ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα, όντας πολύ πιο γρήγορος από τον Γκάρι Κέιχιλ γύρισε απότομα το κορμί του μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος αμυντικός του έκανε άτσαλο τάκλιν, ωστόσο ο Κρεγκ Πόσον δεν συγκινήθηκε και δεν καταλόγισε την παράβαση. Οι ευκαιρίες της Σουόνσι, που άλλαξε και πάλι σύστημα στο φινάλε, γινόντουσαν όλο και περισσότερες, αλλά η μπάλα σταματούσε είτε στα χέρια του Τιμπό Κουρτουά είτε περνούσαν οριακά εκτός.

Από την πλευρά τους οι Λονδρέζοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Βίκτορ Μόουζες, ωστόσο δεν ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά και παρέμειναν δικαιολογημένα σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Τυχερός που δεν αποβλήθηκε στο φινάλε ο Τζόρνταν Αγιού, με την ομάδα του να το πληρώνει αλλιώς μιας και δεν κρατήθηκαν καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις.

Συνοψίζοντας, η Τσέλσι μείωσε στους δύο βαθμούς από την Τότεναμ που έχει και ένα ματς λιγότερο για την ώρα, ενώ στην ουρά η Σουόνσι παρέμεινε με έναν βαθμό έξω από την επικίνδυνη ζώνη, με την Σαουθάμπτον να έχει κερδίσει νωρίτερα και να έχει ψαλιδίσει την διαφορά. Προς το παρόν στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει και η τελευταία Γουέστ Μπρομ, που εάν πάρει 6/6 βαθμούς και οι «κύκνοι» τους χάσουν όλους, θα πραγματοποιήσει μια ηρωική έξοδο από την ουρά. Πολλά, βεβαίως, θα κριθούν στο παιχνίδι της Σουόνσι με την Σαουθάμπτον.

Οι συνθέσεις:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ρόμπερτς (63' Κάρολ), Νότον, Φαν ντερ Χοορν, Μόσον, Όλσον (81' Ράουτλετζ), Κι, Κινγκ (59' Ντάιερ), Κλούκας, Α. Αγιού, Τζ. Αγιού

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Μπακαγιόκο, Καντέ, Σεσκ (81' Πέδρο), Έμερσον, Αζάρ (81' Γουίλιαν), Ζιρού (81' Μοράτα)

Γιώργος Σιάφας