Κέρδισαν και δεν έπεσε (ακόμη) καμία

Με το ένα πόδι και στην επόμενη Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται οι ομάδες μέχρι και την 13η θέση της βαθμολογίας δύο παιχνίδια πριν από το τέλος της σεζόν, με τις άμεσα ενδιαφερόμενες να παίρνουν σημαντικές νίκες και να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον από εκεί και μετά. Νίκες, λοιπόν, για Σαουθάμπτον και Γουέστ Μπρομ που για την ώρα παραμένουν στην κατηγορία, με την δεύτερη να θέλει γκέλα και στα τρία παιχνίδια που απομένουν στην Σουόνσι. Ζωντανές οι ελπίδες της Έβερτον για την 7η θέση.



Κέρδισαν και δεν έπεσε (ακόμη) καμία

Για να πάρουμε τα παιχνίδια με την σειρά και αναλόγως την βαθμολογική θέση των ομάδων, η Μπέρνλι υποδέχθηκε την Μπράιτον αλλά οι δυο τους δεν κατάφεραν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα και να ξεκολλήσουν το ματς από το 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα. Έκαναν ευκαιρίες τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο γενικά το ματς ήταν χλιαρό και η αναποτελεσματικότητά τους φυσιολογική. Η καλύτερη ευκαιρία του ματς ανήκε στον Σαμ Βόουκς, που δεν κατάφερε να βρει για ακόμη μία φορά τα αντίπαλα δίχτυα.

Ακριβώς από πίσω ακολουθεί η Έβερτον, η οποία χρειάζεται μόνο έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κλέψει την έβδομη θέση από το σύνολο του Σον Ντάις. Με την Μπέρνλι, λοιπόν, να έχει απώλεια, τα «ζαχαρωτά» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Χάντερσφιλντ και κάνοντας το καθήκον τους άφησαν παράλληλα τους νεοφώτιστους να ιδρώνουν για ακόμη μία αγωνιστική. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο οι παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς, με τους Τσενκ Τοσούν και Ιντρίσα Γκέιγ να χρίζονται σκόρερς. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν η Έβερτον θα πρέπει να κερδίσει 6/6 βαθμούς, η Μπέρνλι να μην πάρει ούτε έναν και παράλληλα να καλυφθεί διαφορά εννέα τερμάτων.

Διέσυρε την Λέστερ και πάλι με τρομερό Ζαχά η Πάλας

Το αν μη τι άλλο αποτέλεσμα της ημέρας είναι το 5-0 της Κρίσταλ Πάλας επί της Λέστερ, με τους Λονδρέζους να έχουν για ακόμη μία φορά τον Γουίλφριντ Ζαχά σε τρομερή ημέρα. Ο πολιτογραφημένος Ιβοριανός επιθετικός (σ.σ Άγγλος) άνοιξε το σκοράρισμα και δημιούργησε το δεύτερο γκολ για τον ΜακΚάρθουρ, βάζοντας στέρεες βάσεις γι’ αυτό που θα ακολουθούσε αργότερα. Το ημίχρονο έκλεισε σε επίπεδα 2-0, για να έρθει η αποβολή του Μαρκ Ολμπράιτον στο 56’ με απευθείας κόκκινη κάρτα και να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες. Το πάρτυ στήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, Πάτρικ φαν Άνχοολτ και Κρίστιαν Μπεντέκε σκόραραν από μία φορά έκαστος για να διασύρουν το σύνολο του Κλοντ Πιελ.

Στην μάχη της ουράς...

Στην έδρα της αδιάφορης Νιούκαστλ η ψυχωμένη Γουέστ Μπρομ συνέχισε το ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών για να παραμείνει ζωντανή ακόμη ένα σαββατοκύριακο, ή τουλάχιστον λίγες ώρες ακόμη μιας και δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός το ενδεχόμενο του να πάρει κάτι η Σουόνσι απέναντι στην Τσέλσι στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας. Για να παραμείνουν οι «baggies» στην Πρέμιερ Λιγκ, θα πρέπει οι «κύκνοι» να χάσουν και στα τρία ματς που τους απομένουν και αυτοί από την πλευρά τους να μην χάσουν ούτε βαθμό.

Τέλος, στο «St. Mary’s» η Σαουθάμπτον πάλεψε με νύχια και με δόντια κόντρα στην Μπόρνμουθ, είδε την μισή της ομάδα να δέχεται κίτρινες κάρτες στο φινάλε, αλλά τον σκοπό της τον πέτυχε μιας και με το τελικό 2-1 έμεινε έναν βαθμό πίσω από την σωτηρία της, στρέφοντας κι αυτή το βλέμμα της στην Ουαλία και στο τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε για να περιορίσουν το ενδεχόμενο ενός λάθους που θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Γιώργος Σιάφας